Belofte Robin Orins op podium van Parijs-Roubaix: “Ik wilde winnen voor Tijl De Decker, hele koers aan hem gedacht”

Een emotioneel moment zondag in Parijs-Roubaix voor beloften: de derde plaats van Robin Orins van het opleidingsteam van Lotto Dstny. Na afloop waren er tranen. “Ik wilde winnen. Niet voor mezelf, maar voor Tijl”, eerde Orins de betreurde Tijl De Decker

De Decker won vorig jaar Parijs-Roubaix voor beloften, maar kwam in het najaar om het leven bij een tragisch trainingsongeval. West-Vlaming Orins maakte vorig jaar net als De Decker deel uit van de Lotto Dstny-ploeg in Roubaix, en werd toen ook al derde. Deze keer kwam hij naar eigen zeggen terug om te winnen:

“Niet voor mezelf, maar voor Tijl. Ik heb de hele koers met hem in mijn hoofd rondgereden. Winst zat er in … tot 150 meter voor de streep die andere twee nog over me kwamen.”

Andere twee

‘Die andere twee’, dat waren de Duitser Tim Torn Teutenberg en de Brit Robert Donaldson, met wie Orins in de finale weg was gereden.

“Alles liep perfect. Ik voelde me enorm sterk. Op 95 kilometer voor het einde hadden we eigenlijk afgesproken om alles eens te doen breken, en dat lukte. Op de strook van Camphin-en-Pévèle schudde ik later zelf aan de boom. Maar toen ik Teutenberg zag, wist ik meteen: met hem naar de finish rijden is geen optie. Hij is een snelle man, dus ik moest hem eerder zien kwijt te geraken.”

Daarom probeerde Orins een late uitval. “Bij het opdraaien van de piste probeerde ik het, maar er zat niet genoeg meer op de benen. Op 150 meter van de streep kwamen ze allebei nog over me en zo word ik derde. Alweer. Daarvoor kwam ik niet naar Roubaix … Dit is zuur, ik wilde het zo graag.”

The post Belofte Robin Orins op podium van Parijs-Roubaix: “Ik wilde winnen voor Tijl De Decker, hele koers aan hem gedacht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’

De Paardenstad mag zich de komende zes jaar met trots Kindvriendelijke Stad noemen. Na een lang en succesvol traject overhandigde de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens het bijzondere label aan het stadsbestuur.
The post Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »