Kenneth Verhaeghe (SK NIEUWKERKE 2B) gaat dichter bij huis voetballen: “Ik draag de mensen in mijn hart”

SK Nieuwkerke lijkt op weg naar een verlengd verblijf in tweede provinciale. Al zal er de komende weken toch nog minstens een keer moeten gewonnen worden om zeker te zijn. Dat kan misschien zondag al op het veld van KFC Marke. Een zege is welgekomen na de recente één op twaalf.

Net voor het paasweekend ontving SK Nieuwkerke nog KFC Poperinge A (1-1). Bij de Nieuwkerkse goal was het niet duidelijk of de bal over de lijn was. “De lijnrechter oordeelde van wel, zelf stond ik te ver om het te zien”, zegt Kenneth Verhaeghe. “Het was een belangrijk punt, zo houden we hen op dezelfde afstand.”

Zondag wacht een verplaatsing naar Marke. Thuis werd het 0-3. “Hopelijk kunnen we dit rechtzetten en we hopen om minstens een puntje mee te nemen naar Nieuwkerke. Zelf ben ik er niet bij, want ik zit een schorsingsdag uit. Ik zal mijn ploegmaten wel van aan de zijlijn aanmoedigen. De week erop ben ik weer paraat voor het cruciale duel tegen SC Zonnebeke.”

“We zullen best nog minstens één keer winnen in de resterende vier matchen om zeker te zijn. Na ons moeilijk seizoensbegin zijn we beter beginnen spelen. De jongste weken kennen we weer wat meer pech en zijn er verschillende afwezigen zoals Benjamin Lutun, Valentin Moreau en het afhaken van Benny Calliau.”

“Het worden de laatste weken aan de zijde van mijn broer Bryan” -Kenneth Verhaeghe

Kenneth (36), die kapitein is van de ploeg, is bezig aan zijn laatste weken bij SKN. “Ik maak de overstap naar SK Westrozebeke. Zij herstarten in vierde provinciale en willen een jonge ploeg bouwen, waarin ik als ervaren speler een belangrijke rol zal krijgen om de jongeren op sleeptouw te nemen. Ik woon in Westrozebeke en in plaats van 30 kilometer naar Nieuwkerke te rijden, zal ik nu te voet naar de trainingen en de thuismatchen kunnen gaan.”

Gegeven en gekregen

Kenneth blikt met veel voldoening terug op zijn periode bij Nieuwkerke. “Het zal sowieso een mooier afscheid zijn dan toen ik hier voor het eerst vertrok. Ook toen trok ik naar Westrozebeke, maar ik keerde uiteindelijk terug. Ik heb veel gegeven voor de club en de club gaf veel aan mij.”

“Ik zal de mensen voor altijd een warm hart toedragen. Een periode met veel hoogtepunten, maar helaas ook enkele dieptepunten. Het worden ook de laatste weken dat ik samen zal spelen met mijn broer Bryan. In totaal heb ik hier meer dan tien seizoenen gespeeld. Ik hoop dat we in schoonheid kunnen eindigen met de handhaving in tweede”, aldus Kenneth, die werkt in de nachtploeg van Royal Sanders in Ieper.

Zondag 7 april om 15 uur: KFC Marke – SK Nieuwkerke.

The post Kenneth Verhaeghe (SK NIEUWKERKE 2B) gaat dichter bij huis voetballen: “Ik draag de mensen in mijn hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »