Achtste Duurzame Sneukeltocht op 14 april in Moorslede: een middagje wandelen en smullen voor het goede doel

De noord-zuidraad van de gemeente organiseert op zondag 14 april de achtste editie van haar Duurzame Sneukeltocht. Deelnemers smullen tijdens de wandeling van zo’n 6,5 kilometer van tal van plaatselijke producten.

Moorslede is sinds 2015 een fairtradegemeente. “Tien jaar geleden organiseerden we voor het eerst een Duurzame Sneukeltocht, om het duurzame en fairtradeverhaal in de kijker te zetten. Het unieke van deze activiteit is dat we het fairtradegebeuren verbinden met het lokale en het korte-ketenverhaal. We bieden tijdens onze tocht namelijk een mooie mix van fairtradeproducten zoals wijn, koffie en thee, en plaatselijke producten zoals kaas en fruitsap aan”, zegt Jens Pattyn van de dienst Welzijn.

Veel vrijwilligers

In de gemeente is er een noord-zuidraad die fairtrade hoog in het vaandel draagt. “De vrijwilligers van 11.11.11, Broederlijk Delen, Wereldsolidariteit, de Missiewerking, de Wereldwinkel in Dadizele en het Pater Lievenscomité leveren uitstekend werk om dit thema aan te kaarten. Ook zij zetten zich voor deze activiteit in”, aldus schepen Benedikt Vallaey (STERK). Hij hoopt dat de jaarlijkse tocht opnieuw heel wat deelnemers naar de gemeente lokt. “Een rustige wandeling met onderweg her en der iets lekkers om te eten of te drinken. Een leuke activiteit voor een zondagmiddag.”

Voor de achtste editie van de Duurzame Sneukeltocht is een parcours van zo’n 6,5 kilometer uitgestippeld. Deelnemers kunnen op zondag 14 april tussen 14 en 15 uur starten aan de vrije basisschool ’t Brugke in Dadizele. Deelnameprijs bedraagt 6 euro, leden van Welzijnsschakel betalen de helft. Kinderen onder de zes jaar mogen gratis mee. Inschrijven vooraf wordt aangeraden en kan via het telefoonnummer 051 57 60 70 of via het emailadres [email protected].

The post Achtste Duurzame Sneukeltocht op 14 april in Moorslede: een middagje wandelen en smullen voor het goede doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »