Zo’n 500 mensen nemen afscheid van Marnick Verschaeve in Wervik: “Je was mijn rots in de branding en had een groot hart”

Op de parkbegraafplaats in Wervik namen zo’n 400 à 500 mensen vrijdagnamiddag afscheid van Marnick Verschaeve (66). Hij was jarenlang voorzitter van de koninklijke Auto Moto Scooter Club (AMSC) Leieland. Om gezondheidsreden haakte hij twee jaar geleden af. Marnick kreeg de titel van erevoorzitter. Hij zette zich heel hard in voor het verenigingsleven in Wervik.

De aula zat bomvol, buiten zaten en stonden veel mensen. Er stond een groot scherm waarop heel veel foto’s werden geprojecteerd. Vooral dan van de vele reizen die Marnick en zijn echtgenote Nadine Stroobants deden. Ze liet door een goede vriend een tekst voorlezen. “We hebben 38 jaar liefde en leed gedeeld”, klonk het. “Je was mijn rots in de branding en had een groot hart. Je stond steeds klaar om te helpen.” Dat Marnick moest stoppen met motorrijden was de moeilijkste beslissing in zijn leven. Zijn hart is hem fataal geworden.

Harde werker

Marnick groeide op in een kroostrijk gezin op de Koelenberg in Geluwe. Zijn broer Mario haalde veel herinneringen op. Zoals toen broer Marnick met een Opel Kadett en nadien een Opel Manta 400 reed. Zijn elf jaar jongere zus Marijke liet een tekst voorlezen. “Werken, dat deed je graag, lang geleden bij de boeren”, viel er te horen. “We mochten altijd op je rekenen. Auto’s en moto’s waren je passie. Mijn broere, mijn grote lieve broere, we gaan je missen.”

Marnick en Nadine huwden in 1993 en woonden eerst in Schaarbeek. Later in Steenokkerzeel en Tremelo. Vijf jaar na hun huwelijk kwamen ze in Wervik wonen. Marnick werkte eerst als lasser en werd nadien vrachtwagenchaffeur. Zijn actieve loopbaan sloot hij af bij de firma Gabecon in Geluveld.

Uitvaartzorg Serenity leidde de uitvaart. “Marnick heeft genoten van het leven”, klonk het. “Hopelijk heeft zijn levensfilosofie mensen geïnspireerd om dat verder te dragen.”

Brullende motoren

Op de tonen van Born to be Wild vond de begroeting van de familie plaats. Het klassiek bidprentje werd vervangen door een bierviltje met daarop een foto van Marnick en een passende tekst: ‘Zoveel moed getoond, zo intens gestreden, niet eens voor zichzelf, liefde was de reden.”

Buiten stond een lange rij van tientallen motorfietsen. Verzameld rond Nadine en zijn urne lieten ze voor hem een laatste keer de motoren brullen.

The post Zo’n 500 mensen nemen afscheid van Marnick Verschaeve in Wervik: “Je was mijn rots in de branding en had een groot hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Omstreden beslissing Amerikaanse Hooggerechtshof zet ontelbaar aantal regels over milieu en gezondheid op de helling

Een controversiële beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof beperkt de macht van federale agentschappen zoals het Milieuagentschap en verschuift die naar het Congres en de rechtbanken. Een ontelbaar aantal Amerikaanse regels over milieu, klimaat, gezondheid en veiligheid wordt zo op de helling gezet. "Een overwinning van de gewone man tegen de bureaucratie", juichen voorstanders de beslissing van het Hof toe.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »