“Ze namen zelfs tijd voor een foto”: bewoners van Het Havenhuis glunderen na toevallige ontmoeting met Chantal en De Sheriff

De bewoners van Het Havenhuis in Reninge, een voorziening van De Lovie vzw voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), beleefden vrijdag de dag van hun leven. Tijdens een namiddagwandeling door het centrum van het dorp botsten ze op de crew van Chantal, die op de Dorpplaats aan het filmen was voor de derde reeks van de politieserie. “Iedereen was enthousiast”, zegt begeleidster Tatiana Loosvelt.

In Lo-Reninge startten woensdag de opnames voor de derde reeks van Chantal, een politiereeks met een hoek af in het fictieve Loveringem met Chantal Vantomme vertolkt door Maaike Cafmeyer in de hoofdrol.

Op de foto

Vrijdag streek de opnameploeg neer in Reninge om er enkele scènes in te blikken. “Het was mooi weer en na de koffie gingen we op stap”, zegt begeleidster Tatiana Loosvelt van Het Havenhuis. “Plots zagen we De Sheriff (in de serie Rik Cloedt, vertolkt door Dries Heyneman, red.). We vroegen of we met de bewoners op de foto mochten, maar hij moest eerst nog even opnemen. De regisseur kwam zeggen dat dit nog ongeveer 15 minuutjes zou duren, maar we mochten wachten als we wilden. Wat we uiteraard deden. Iedereen was enthousiast. Jean bleef maar vertellen dat hij de cast van Chantal had gezien en ook Philippe glunderde van oor tot oor.”

Maar ook begeleidsters Tatiana en Elisa vonden de toevallige ontmoeting heel leuk. “De cast vroeg ons van waar we afkomstig waren en hoe het met de bewoners ging”, vult Elisa Vanthuyne aan. “Ik vertelde hen dat er voor de tweede reeks van Chantal (die dit voorjaar te zien was op VRT 1, red.) al opnames plaatsvonden in woonzorgcentrum Zilvervogel en dat Het Havenhuis daar vlak naast ligt. De acteurs waren heel vriendelijk. De Sheriff zei saluutjes en hou jullie goed toen hij terug naar de set ging.”

Ook begeleidster Tatiana Loosvelt ging samen me De Sheriff op de foto. © GF

Het Havenhuis in Reninge is een van de locaties van De Lovie vzw waar kwaliteitsvolle ondersteuning wordt geboden aan volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dat zijn mensen die door een ongeval, een hartfalen, een hersenbloeding of een ziekte nood hebben aan bijkomende specifieke ondersteuning.

The post “Ze namen zelfs tijd voor een foto”: bewoners van Het Havenhuis glunderen na toevallige ontmoeting met Chantal en De Sheriff is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997″ – Cycloon Boris eist vijf levens in Roemenië, Oostenrijkse deelstaat uitgeroepen tot rampgebied

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Roemenië maakte het natuurgeweld al zeker

Lees meer »

Vier maanden na diskwalificatie: Joost Klein steekt opnieuw de draak met Eurovisiesongfestival

Joost Klein steekt opnieuw de draak met de organisatie achter het Eurovisiesongfestival. Op zijn Instagram vraagt de 26-jarige artiest donderdag zijn volgers zich “een aflevering van South Park (een satirische Amerikaanse animatiereeks, red.) over Eurovisie 2024″ voor te stellen. Klein kwam de voorbije maanden al vaker terug op zijn diskwalificatie tijdens de afgelopen editie van het liedjesfestijn door de European

Lees meer »

Wereldsterren van Borussia Dortmund trainen op velden van KSKD Hertsberge

Hoog bezoek bij KSKD Hertsberge woensdag. De wereldsterren van Borussia Dortmund kwamen immers op het veld van de vierdeprovincialer een laatste keer trainen in aanloop naar hun duel met Club Brugge in de Champions League van woensdagavond. “Dichter bij profvoetbal gaan we niet komen”, lacht voorzitter Christophe Vandoorne.
The post Wereldsterren van Borussia Dortmund trainen op velden van KSKD

Lees meer »