WZC De Plataan pakt uit met wekelijkse markt (vrijdag 19 april) en rommelmarkt (zaterdag 8 juni): “Dit jaar ook stokvis”

De 180 bewoners van Woonzorgcentrum De Plataan op de Bosmolens hebben weer iets om naar uit te kijken. Op vrijdagnamiddag 19 april strijkt een wekelijkse markt neer voor De Plataan, op zaterdag 8 juni wordt er een rommelmarkt gehouden. “Onze mensen genieten daar duidelijk van”, klinkt het.

De ‘wekelijkse markt’ is aan de tweede editie toe. Daarbij werden een 12-tal marktkramers bereid gevonden om van 14 tot 17 uur tot aan De Plataan te komen. “Het hele jaar door hebben we ons rijdend winkeltje waar onze bewoners iets kunnen kopen, maar de markt geeft toch extra sfeer. We trachten zoveel mogelijk bewoners naar buiten te krijgen, met hulp ook van vrijwilligers en familie. Dit jaar kunnen ze onder meer kaas, kledij, zonnebrillen, schoonheidsproducten… kopen. Op vraag van de bewoners staat er nu ook iemand met stokvis en ook de droge worstjes zijn duidelijk populair. En ook de ijskar is opnieuw van de partij. De markt is ook toegankelijk voor wie geen familie heeft bij ons.”

Directeur bakt braadworsten

De rommelmarkt is op zaterdag 8 juni van 10 tot 17 uur. Die is al aan de derde editie toe. Er is een leuk aanbod aan kinderanimatie. “Wie wil inschrijven kan dat aan vijf euro per drie lopende meter. Tafels zijn beschikbaar, een tentje moeten ze eventueel zelf mee brengen. Onze directeur (Bas Kindt, red.) zal opnieuw braadworsten bakken en uiteraard is ook de cafetaria open. Ook dan zullen we opnieuw ijsjes serveren. Bij slecht weer geven we ook soep, bij goed weer wordt dat een zomeraperitief. Bij de vorige editie hadden we toch 50 inschrijvingen. Het gebeuren brengt ook animo onder onze bewoners, ze kijken nu al uit naar de twee markten.”

Meer info via [email protected] of op 051 33 80 22

The post WZC De Plataan pakt uit met wekelijkse markt (vrijdag 19 april) en rommelmarkt (zaterdag 8 juni): “Dit jaar ook stokvis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant”

Klimaatactivist Wouter Mouton (46) heeft ook in beroep opschorting van straf gekregen voor het beschadigen van een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum. Tijdens een spraakmakende actie kleefde de Bruggeling zich vast aan het wereldberoemde werk.
The post Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant” appeared first on

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe tijdens laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »