Vrachtwagen crasht tussen bomen bij druk kruispunt in Vlamertinge: “Verkeershinder is aanzienlijk”

Een vrachtwagen crashte vrijdagnamiddag bij een druk kruispunt tussen Ieper en Poperinge. Dat zorgde voor aanzienlijke hinder tijdens de avondspits.

Het ongeval gebeurde vrijdag even voor 16 uur aan het kruispunt van de Noorderring met de Rodenbachstraat bij de Ieperse deelgemeente Vlamertinge. Een vrachtwagen was er over de middenberm van de Noorderring gereden vlakbij de verkeerslichten en in de berm beland naast de weg. De trekker kwam tegen een afsluiting en tussen twee bomen tot stilstand. Door de klap was de voorruit van de bestuurderscabine verbrijzeld. Brandweer Westhoek werd opgeroepen om de bestuurder uit het voertuig te bevrijden.

Buiten levensgevaar

“Bij aankomst van de brandweer was het slachtoffer al uit de vrachtwagen”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder van Brandweer Westhoek. De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert volgens de eerste vaststellingen van politiezone Arro Ieper niet in levensgevaar. De oorzaak en omstandigheden van de crash worden nog verder onderzocht. De vrachtwagen heeft een Litouwse nummerplaat. Er was geen ander voertuig betrokken bij het ongeval.

Verkeershinder

Het kruispunt bevindt zich op de gewestweg tussen Westhoeksteden Ieper en Poperinge. “De twee rijstroken richting Poperinge werden afgesloten, wat zorgde voor aanzienlijke verkeershinder tijdens het spitsuur”, aldus Louagie. (TP)

The post Vrachtwagen crasht tussen bomen bij druk kruispunt in Vlamertinge: “Verkeershinder is aanzienlijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »