Vernieuwde Albertplein in Knokke-Heist bijna volledig klaar: “In juni gaat glazen koepel open”

De werkzaamheden op en onder het vernieuwde Albertplein in Knokke-Heist zijn ei zo na afgerond.

Sinds de paasvakantie zijn de rijweg van de Zeedijk en de Kustlaan weer opengesteld voor het verkeer en is het plein toegankelijk voor de wandelaars. De gemeentelijke groendienst heeft de voorziene plantvakken ten zuiden en ten noorden van het plein netjes opgevuld. Na het paasverlof moet projectontwikkelaar PSR van de Jan De Nul Group enkel nog de traphal aan de oostkant plaatsen. Dit zal ongeveer een drietal weken in beslag nemen. Voor de rest is alles klaar op het plein en de wegenis errond.

Binneninrichting glazen koepel door The MemlincHotel

De centrale glazen koepel op het Albertplein werd op 28 juni 2023 voor het eerst voor het brede publiek met een klank- en lichtspel onthuld en is in februari opgeleverd. The Memlinc Hotel voert als toekomstige uitbater van dit brasseriepaviljoen nu nog de nodige inrichtingswerken uit. Binnen in de dôme is de structuur van de middenconsole al gerealiseerd en is men deze week ook begonnen met de plaatsing van de bar.

Op de mezzanine is het schrijnwerk voltooid en zijn de voorbereidende werken voor het plaatsen van het sanitaire blok gestart. De betegeling van de keuken en bijkeukens is gerealiseerd en wordt nu gevoegd. Vanaf volgende week wordt op de tussenverdieping het keukenmeubilair geplaatst. De ingebruikname van de glazen koepel met een ruim terras errond is voorzien in de loop van juni. (MM)

The post Vernieuwde Albertplein in Knokke-Heist bijna volledig klaar: “In juni gaat glazen koepel open” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Hoofdrol voor Courtois in (even) stilgelegde Madrileense derby: provocerende doelman bekogeld met objecten en loopt ook spierblessure op

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker. Na de match verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dat

Lees meer »

Melania Trump verdedigt recht op abortus in aankomende autobiografie die The Guardian al kon lezen

Melania Trump, voormalig ‘first lady’, verdedigt fors het recht op abortus in haar autobiografie die volgende week dinsdag verschijnt. Dat schrijft de Britse krant The Guardian, die een kopie van het boek in handen kreeg. Ze gaat daarmee lijnrecht in tegen het standpunt van haar echtgenoot, Donald Trump, die vindt dat elke Amerikaanse staat vrij moet zijn om beperkingen op

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel en Florian Vermeersch snellen er samen vandoor, Stuyven moet passen

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Vladimir Ivic op lijst van Anderlecht om de nieuwe trainer te worden

In zijn zoektocht naar een nieuwe coach, heeft Anderlecht ook Vladimir Ivic (47) op de lijst staan. In tegenstelling tot Mark van Bommel, door paars-wit al gepolst, is Ivic een alles behalve bekende of ronkende naam. De Serviër speelde met Maccabi Tel Aviv twee keer achter elkaar kampioen en zit na een avontuur bij het Russische Krasnodar zonder club.

Lees meer »

Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge

Toen Kamal A. betrapt werd in de Zeebrugse haven, maakte hij dreigende gebaren naar de politie en enkele veiligheidsagenten. De Marokkaanse twintiger kreeg hiervoor vier maanden cel. In een ander dossier riskeert hij ook nog eens dertien maanden cel.
The post Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oasis voegt nieuwe data toe aan tournee maar Britse fans zijn woedend over ticketprijzen in Noord-Amerika

Oasis heeft nieuwe data toegevoegd aan de tournee in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De band uit Manchester geeft volgend jaar extra shows in Toronto, East Rutherford, Los Angeles en Mexico-Stad. Maar de fans die al tickets kochten voor de reünietournee zijn woedend: “Misschien kunnen jullie de Britse fans die jullie hebben opgelicht, eerst terugbetalen?”, klinkt het.

Lees meer »