LIVEBLOG VAL BASKENLAND. Evenepoel aangekomen in ziekenhuis van Herentals, waar hij zaterdag geopereerd wordt

Remco Evenepoel is na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland gearriveerd in het ziekenhuis van Herentals, waar ze hem verder zullen onderzoeken en zaterdag opereren. Ook z’n partner Oumi en ouders Patrick en Agna zijn aanwezig. Evenepoel brak zijn schouderblad en sleutelbeen nadat het in een gevaarlijke bocht misging. Volg het recentste nieuws in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Walter en Francine vieren hun briljanten huwelijk

Naar aanleiding van hun briljanten jubileum werden Walter Roelant (89) en Francine De Vlieger (86) tijdens de receptie in de Meers gehuldigd door het gemeentebestuur van Waregem. Ze ontvingen naast het diploma van het koningshuis ook een envelop met geschenkbonnen. Walter werd geboren in Desselgem en Francine in Wielsbeke. Ze leerden elkaar kennen tijdens Wielsbeke
The post Walter en

Lees meer »

Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober in Moorslede niet worden vervangen nu hij geen kandidaat mag zijn. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. Vrijdagnamiddag reageerde Ward Vergote tijdens een Facebook Live.
The post Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld,

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »

Politie onderschept twee Franse drugskoeriers aan Munitieplein in Roeselare: “We zetten de strijd verder”

Zaterdagavond kon de politie twee Franse drugskoeriers onderscheppen in de buurt van het Munitieplein in Roeselare. De aanpak van de politie lijkt er te lonen. “We zetten de strijd verder”, aldus korpschef Curd Neyrinck.
The post Politie onderschept twee Franse drugskoeriers aan Munitieplein in Roeselare: “We zetten de strijd verder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Walter Van de Velde betreurt moeilijke onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’: “Geldkwestie tussen producent en VTM”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Israëlische F-35 voert “precisieaanval” uit op Beiroet: “Doel was om belangrijke Hezbollah-commandant om het leven te brengen”

Het Israëlische leger heeft met een F-35 een “precisieaanval” uitgevoerd in het zuiden van Beiroet. Volgens een Israëlische bron was het de bedoeling om een belangrijke Hezbollah-commandant om het leven te brengen. Bij de aanval zouden verschillende gewonden en ook doden gevallen zijn.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 27-jarige man uit ’s Gravenbrakel heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen nadat hij de stacaravan van zijn schoonouders in brand stak in Slijpe. Het motief van Benjamin S. was opmerkelijk.
The post Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on

Lees meer »