“Liever onderin met Kortrijk dan in Burnley bij Kompany”: de reddingslijn van KVK in de degradatiestrijd heet Isaak Davies

‘Het is lastig, verliefd worden op een huurspeler’, berichtten KVK-fans al op sociale media. Maandag op de Paasfoor in Kortrijk hield hij toch maar zijn pet op om niet herkend te worden, de selfies en knuffels kunnen beter wachten tot de Veekaa definitief gered is. Maar als Isaak Davies (22), topscorer met acht goals waarvan vier in de laatste zeven matchen, zo verder doet, gaan ze toch niet lang meer wachten om de Welshe huurling van Cardiff uit te roepen tot de ‘Redder van de Veekaa’.

Isaak Davies is intussen niet alleen topscorer, zonder zijn acht goals telde KV Kortrijk al elf punten minder: 1-1 tegen Standard en goed voor vijf keer een overwinning met één goal verschil. Alleen tegen Westerlo en Union leverden zijn goal niets op. Zondag speelt KVK in en tegen Eupen op de eerste speeldag van de play-downs. Kortrijk staat daarin voorlaatste, met één punt meer op RWDM en vijf punten verwijderd van Sporting Charleroi. Alles is dus nog mogelijk. Ontbindt Davies verder zijn duivels in de eerste cruciale match van de play-downs?

De Kerels werden een paar maanden geleden door bijna iedereen beschouwd als degradatiekandidaat nummer één. Dankzij jouw goals, 8 op een totaal van 22 voor KVK, heb je je op korte tijd ontpopt als de reddingslijn van de Kerels. Mogen we dat zo stellen?

Isaak Davies: (lacht verlegen) “It’s my job. Belangrijker is voor mij het gevoel dat je jouw ploeg helpt. Ik ga nu niet zeggen dat een goal maken beter voelt dan een orgasme, maar het geeft toch altijd een speciaal gevoel. Het winnende doelpunt scoren, maakt het nog iets specialer, zoals in de match op Anderlecht tegen Rode Duivels Debast en Vertonghen. Die zege gaf ons in aanloop naar de play-downs een enorme boost. De voorbije dagen voelde ik bij de spelers duidelijk het gevoel dat we op dit elan willen doorgaan. Maar winnen is nog steeds belangrijker dan zelf scoren. Ik wil ook telkens keihard werken voor de ploeg.”

Met als belangrijkste kwaliteit je snelheid richting doel? Een natural born killer?

“Dat zou ik niet durven zeggen. Al mijn hele leven kijk ik naar voetbal op televisie, vooral naar aanvallers. Al had ik nooit grote voorbeelden. Nu ik hier in Kortrijk samenwoon met Georgia zie ik al wat minder matchen op televisie. (grijnst) Dat ik bezig ben met veruit mijn beste seizoen heeft meer te maken met wat meer ervaring en de duidelijkheid en structuur die coach Alexandersson in het team bracht. Hij pusht iedereen tot het uiterste. Zijn manier van voetballen met veel diepgang en twee spitsen ligt me. Of ik nu naast Avenatti, Afolabi of Ambrose speel, maakt mij niet uit. De ploeg rondom mij is sinds januari ook duidelijk versterkt. Nu creëren we meer kansen dan voordien, waardoor ik dus ook vaker kan scoren.”

“Ik las ook van de vermeende interesse van Monaco, Freiburg en Antwerp, maar daar weet ik verder niets van”

Als jeugdproduct bij Cardiff wist je als invaller drie keer te scoren in 38 matchen in de Engelse tweede klasse. Kortrijk lijkt een goede stap te zijn in jouw ontwikkeling.

“Cardiff had nog steeds veel vertrouwen in mij maar we zagen samen in dat ik meer speeltijd nodig had en ik in de Belgische eerste klasse sneller progressie kon maken. Dat blijkt nu ook. Al was het best lastig om familie en vrienden achter te laten in Cardiff. Maar intussen vinden Georgia en ik Kortrijk een heel leuke stad om te wonen en Belgen zijn leuke mensen. Maandag zijn we hier nog naar de kermis geweest. Maar ik hield wel mijn pet op.” (lacht)

Je hebt moeten knokken voor een basisplaats, hebt twee trainersontslagen meegemaakt en maandenlang stond KVK troosteloos onderin. Heb jij en Georgia je nooit afgevraagd wat je hier zat te doen?

“Er waren best harde momenten. Maar we hadden nooit spijt van onze keuze. Omdat iedereen bleef geloven dat het goed zou komen.”

In de zomer van 2022 wilde het Burnley van Kompany jou voor 3 miljoen euro weghalen, maar Cardiff weigerde. Is voetballen in de kelder van de Premier League minder triest dan in de Jupiler Pro League?

“Ik voetbal nu toch liever bij KVK, dat zich nog kan redden. Ik voel me hier echt goed. Je weet in het voetbal ook nooit wat er komt.”

Volgens enkele Engelse media volgt na Kortrijk misschien wel Monaco, Freiburg of Antwerp.

“Ik las ook van die vermeende interesse. Daar weet ik verder niets van. Ik denk dat ik de komende zomer gewoon terugkeer naar Cardiff en dan zien we wel.”

Hoelang duurde het tot je begreep hoe KVK zich precies kon redden: in de play-downs minstens de 13de plaats pakken en daarna nog barrages tegen de 3de uit 1B?

“Tot voor enkele maanden begreep ik dat systeem langs geen kanten. Intussen wel. We staan dus voor nog minstens zes matchen, misschien acht. Liever dat eerste toch, dan kunnen we vroeger op vakantie. (lacht) We hebben er de nodige kwaliteit voor én ik voel heel veel vertrouwen.”

“Zulte Waregem wordt misschien wel onze tegenstander in de barrages, niet?”

Al gehoord van Zulte Waregem?

“The neighbours, de grote rivaal hier! En misschien wel onze tegenstander in de barrages, niet?”

Gezien de geladenheid tussen beide clubs misschien maar beter niet, denk ik.

“Ik hou wel van zo’n heftige duels. Maar zover wil ik nog niet denken. We bekijken het match per match nu. Eupen wordt de eerste cruciale match. We mogen niet tevreden zijn met een draw.”

The post “Liever onderin met Kortrijk dan in Burnley bij Kompany”: de reddingslijn van KVK in de degradatiestrijd heet Isaak Davies is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

Hoe een ‘moeilijke tante’ en een man die met nazislogans speelt de Duitse politiek door elkaar dreigen te schudden

In twee Oost-Duitse deelstaten – Thüringen en Saksen – zijn er zondag verkiezingen. Voor het eerst sinds 1932 zal daarbij zo goed als zeker een partij die officieel het label extreemrechts draagt, de grootste worden in een parlement. En niet alleen extreemrechts maakt furore, ook het gloednieuwe BSW: radicaal links met radicaal rechtse accenten. Dit zijn de twee opmerkelijkste kandidaten.

Lees meer »

Parochiekrant pakt uit met opvallende cartoon over ‘verslaafde asielzoekers’: “Humor die moet aanzetten tot nadenken”

In de Krant/Kracht van vuur, het blad van de katholieke gemeenschap van Mortsel en Edegem, staat op de frontpagina een opmerkelijke cartoon over ‘uitgeprocedeerde verslaafde asielzoekers’. De lokale pastoor Tom Schellekens zegt dat het niet gaat om een mening, maar om humor die moet prikkelen om na te denken over de bestemming van kerken.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

Vandaag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »