Jonas Vandermarliere ruilt Boezinge voor TSC Proven

Sassport Boezinge A kwalificeerde zich voor de finale van de Beker van West-Vlaanderen na winst tegen SK Westrozebeke. Daarnaast maakt het nog kans op een tweede prijs door via de eindronde de poort naar nationale open te beuken. Voor Jonas Vandermarliere worden het zijn laatste weken bij de oranjehemden.

“Ik heb mijn beslissing gemaakt voor volgend seizoen en ik trek naar TSC Proven”, zegt Jonas. “Mijn lichaam zegt dat het niet onverstandig zou zijn om twee reeksen te zakken. Bovendien was er voor mij nog veel onduidelijk in Boezinge. In Proven heb ik nog niet eerder gevoetbald, maar als Poperingenaar is het vlakbij mijn deur. Mijn vader Rudi heeft er wel een verleden als speler en ik ken er wel wat spelers en bestuurslui. Het is al sinds november dat het bestuur aan mijn mouw trok. Ze hebben voor mij een mooie inspanning geleverd en ze willen volgend seizoen meedoen voor de eindronde. Het is een vrij jonge ploeg en ze gingen op zoek naar extra ervaring. Ik ben gemotiveerd om er iets moois van te maken bij wat wellicht mijn laatste club zal worden. Het wordt ook een terugkeer in de paarse kleuren, nadat ik eerder nog een hele poos bij RSC Anderlecht speelde.”

“Mijn vader Rudi heeft een verleden als speler bij TSC Proven”

Eerst wil Jonas nog in schoonheid afscheid nemen van Sassport Boezinge A. “Graag met een prijs. In de finale van de beker treffen we derdeprovincialer GD Ingooigem. We zijn aan onszelf verplicht om te winnen. Je krijgt niet elk seizoen zo’n kans. Daarnaast rest er ons nog de eindronde.”

Blijven inzetten

“Ik zal me alleszins nog 100 procent inzetten de komende weken. Zaterdag wacht er ook een prestigeduel met KSV Diksmuide A. Onze voorzitter is van Diksmuide en we willen zaterdag zeker niet verliezen. Het zal niet evident worden tegen de kersverse kampioen. Zij zullen gebrand zijn om het puntenrecord te pakken”, aldus de 38-jarige middenvelder die dit seizoen een tijdje out was door een peesblessure. “Het was een pees die de aanhechting vormt tussen de quadriceps en de buikspier en zo’n blessure is delicaat en heelt heel moeilijk. Ik miste het seizoensbegin en moet nu nog af en toe een training overslaan. Het is voor mij dus een seizoen met ups en downs”, vertelt Jonas. (API)

Zaterdag 6 april om 18.45 uur: Sassport Boezinge A KSV Diksmuide A.

The post Jonas Vandermarliere ruilt Boezinge voor TSC Proven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

“Volle agenda? Spreek toch maar af met je beste vriend”: de stressprofessor van ‘Kalm Waes’ deelt haar advies

Ja, Marie-Anne Vanderhasselt (41) heeft ook stress. Maar doordat ze al vijftien jaar als stressprofessor door het leven gaat, weet ze perfect wat ze eraan kan doen. Dezer dagen helpt ze ook Tom Waes kalmeren op tv. “Het is niet erg om stress te ervaren, maar je moet tijd nemen voor herstelmomenten.” Maar wat houdt zo’n herstelmoment in? Hoe plan

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw méér dan honderd woordenaars tijdens nieuwe editie ‘ZuiderZinnen’ : “Mét Leen Dendievel én Wim Willaert…”

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden en dat is ook in Antwerpen niet anders. Al voor de vijftiende keer, pakken ze op zondag 22 september in de Koekenstad uit met ZuiderZinnen. Het festival van het woord, zoals de organisatie het zelf graag noemt, valt niet toevallig samen met de autovrije zondag en vindt steevast plaats op verschillende

Lees meer »

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »