Heeft Les Engagés de sleutel in handen bij regeringsvorming? “Met N-VA of Vivaldi II? Ik sluit geen enkel scenario uit” 

De Franstalige partij Les Engagés kan na de verkiezingen een cruciale rol spelen in de federale regeringsvorming. In 2019 haalde de partij – toen nog CDH – nog geen 4 procent, vandaag peilt ze op 17 procent. Voorzitter Maxime Prévot sluit een coalitie met N-VA niet uit, "maar dan moet Bart De Wever wel stoppen met Vlaams Belang achterna te lopen". 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw uit Berlare veroordeeld tot 11 jaar cel na dubbele poging tot gifmoord op schoonmoeder uit Affligem

Een 35-jarige vrouw uit Berlare is door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot 11 jaar cel voor de dubbele moordpoging op haar schoonmoeder uit Affligem. De beklaagde diende het slachtoffer tot tweemaal toe hartmedicatie toe, maar de zestiger overleefde telkens de dodelijke cocktail die haar werd voorgeschoteld. “Ze heeft zich jarenlang voorgedaan als de ideale schoondochter, terwijl ze enkel

Lees meer »

‘Jachtmaan’ deze week drie dagen zichtbaar

Deze week zal gedurende drie dagen, van 16 tot en met 18 oktober, een volle supermaan zichtbaar zijn. Deze maan wordt ook ‘jachtmaan’ genoemd en is de grootste en helderste maan van 2024. De maan staat dan het dichtst bij de aarde, met een afstand van 357.364 km, zo meldt weerplatform Meteovista.

Lees meer »

‘De slimste mens ter wereld’ bombardeerde ernstige journalist Marc Reynebeau tot BV: “Plots kreeg ik dameslingerie toegestuurd”

En toen was Marc Reynebeau (68) plots terug op tv. In de trailer van ‘Kamp Jeroom’ speelt het oer-jurylid van ‘De slimste mens ter wereld’ een hoofdrol, maar plaatsnemen achter de desk doet hij niet meer. Een samenloop van praktische en emotionele redenen, vertelt Reynebeau die het format aan een grondige inspectie onderwerpt. “Toen ben ik ook als kijker afgehaakt.”

Lees meer »

“Kylian Mbappé had seks met vrouw tijdens trip naar Zweden, maar gelooft niet dat klacht voor verkrachting van haar komt”

Er raken iets meer details bekend over de verkrachtingszaak rond Kylian Mbappé (25). Volgens Franse media deelde de spits van Real Madrid in Stockholm het bed met een vrouw, maar was dat met wederzijdse toestemming. Sms-verkeer moet dat bewijzen. Mbappé gelooft dan ook niet dat zíj de klacht heeft ingediend. “Hij begrijpt er helemaal niets van”, zegt z’n advocate. “Hij

Lees meer »

“De verkiezingen leven ook bij jonge kinderen”: leerlingen testen Middelkerkse stemlokalen uit

Nog voor de echte lokale verkiezingen van zondag 13 oktober sloeg de verkiezingskoorts op donderdag al keihard toe in de stembureaus van Leffinge en Middelkerke. Tientallen leerlingen uit Leffinge en Middelkerke testten de stemlokalen en brachten er al hun – symbolische – stem uit. Dit educatieve project stond onder toezicht van de dienst burgerzaken.
The post “De verkiezingen leven

Lees meer »

“Mijn geheim? Een ijskast vol hardgekookte eitjes”: dankzij dit exacte regime blijft Jennifer Aniston in topvorm op haar 55ste

Er zitten al heel wat jaren tussen haar debuut in ‘Friends’ en de première van haar nieuwste klepper ‘The Morning Show’, maar Jennifer Aniston (55) ziet er nog altijd even fit en fantastisch uit als toen ze twintig was. De Emmy-winnares deelt haar geheim: een ontspannen dieet en een duurzaam fitnessprogramma. “Vroeger probeerde ik extreme diëten, maar die hield ik

Lees meer »

Professor familierecht over vader die ontdekte dat kinderen niet van hem waren: “Die 10.000 euro is omdat hij het pas wist toen ze 11 en 13 jaar waren”

12 jaar lang was Dieter* (46) trotse papa, tot hij ontdekte dat zijn kinderen níét de zijne zijn. Zijn voormalige echtgenote had ook na hun scheiding verzwegen dat hij niet de biologische vader was. De man kreeg een schadevergoeding van het Antwerpse hof. Zulke rechtszaken zijn evenwel geen unicum. Professor familierecht Ingrid Boone geeft toelichting bij deze en vorige zaken:

Lees meer »

“Vlaams Belang kon jaren verkondigen wat het maar wilde, tot nu”: dit zijn volgens experts de belangrijkste conclusies na de stembusslag

Een dag na de verkiezingen zijn de resultaten gekend en kunnen lokale besturen en coalities gevormd worden. Nu het stof is gaan liggen, vroegen we aan drie politicologen om hun licht te laten schijnen over de stembusslag. “Dat Guy D’haeseleer aan de macht komt in Ninove, is vanuit democratisch oogpunt een goede zaak.”

Lees meer »

Paleispersoneel opgelucht met vertrek van gevreesde groothertogin María Teresa: “Zij creëerde sfeer van angst en achterklap”

De Luxemburgse monarchie staat op een keerpunt. Groothertog Henri (69) bereidt zich voor op zijn troonsafstand, en heeft zijn koninklijke taken alvast overgedragen aan zijn zoon Guillaume (42) en diens vrouw Stéphanie (40). Luxemburg krijgt dus niet alleen een nieuwe groothertog, maar ook een nieuwe groothertogin. En vooral dát is goed nieuws voor het paleispersoneel. De huidige groothertogin, María Teresa

Lees meer »

PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park

Op en rond het Bike Park van Wingene strijden aspiranten zaterdag 19 oktober om de West-Vlaamse veldrittitels. Wingene for Cycling, organisator van Dwars door Wingene, zet haar schouders onder de provinciale titelstrijd.
The post PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park appeared first on KW.be.

Lees meer »