Fietser (26) rijdt in diepe put op fietssnelweg en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht

Op het fietspad achter de nieuwe gevangenis in Dendermonde heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag een ernstig ongeval voorgedaan met een fietser. Een 26-jarige jongeman was onderweg richting Oudegem toen hij met zijn fiets in een diepe put belandde. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een agressieve bedelaar uit Knokke-Heist met een maand verlengd. S.D. (42) veroorzaakt al maanden overlast langs de Lippenslaan in Knokke-Heist. Volgens de gerechtspsychiaters zou de verdachte ontoerekeningsvatbaar zijn.
The post Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Nederlandse premier licht plannen toe: asielcrisis wordt uitgeroepen en gratis schoolmaaltijden blijven behouden

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Oostendenaars mogen mening geven over artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II

Stad Oostende schreef eind 2023 een kunstopdracht uit voor een artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II op de Zeedijk. Curator Pieter Boons selecteerde elf kunstprojecten die de Oostendenaars vanaf 14 september tot eind oktober kunnen bekijken en beoordelen in de Koninklijke Gaanderijen. Eind 2025 wil de stad een van de kunstprojecten realiseren.
The post Oostendenaars mogen mening

Lees meer »

Anima Eterna zet oprichter aan de deur, Jos van Immerseel (79) kondigt “juridische stappen” aan: “Moord op levenswerk”

Jos van Immerseel, dirigent en oprichter van Anima Eterna, heeft alle aantijgingen ontkend die de raad van bestuur van het Brugse orkest tegen hem geuit heeft. “Dit ontslag komt als een bom bij mij aan. Het is ook broodroof, ik heb geen inkomen meer”, reageert van Immerseel. Hij heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat

Lees meer »

Twintiger maand langer in de cel voor brandstichting in bestelwagen

Een 24-jarige man blijft een maand langer in de cel nadat hij deze zomer werd opgepakt op verdenking van opzettelijke brandstichting en diefstal. De jongeman had de nacht doorgebracht in een bestelwagen op straat, die in alle vroegte ook plots begon te roken. Enkele agenten van politiezone Oostende merkten de beginnende brand op toen ze naar hun werk gingen.

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt kan tot 6.000 fans aan”

Zaterdag 14 september wordt opnieuw een volle markt verwacht voor Isotopia XL. Dit keer werd voluit de kaart van de tributebands getrokken. Zo zal je ABBA, Arno, U2 en Rammstein aan het werk zien. “En je hoort nauwelijks verschil”, zegt coördinator Simon Van Walleghem.
The post Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt

Lees meer »

Ex van Steven Van Herreweghe huwde met Flip Kowlier: “Ik kom goed overeen met hem en Katrien”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »