Fedasil heeft plannen voor opvangcentrum in oud belastingkantoor van Nieuwpoort: “Ondoordacht en onrealistisch”

Er werd al gesproken over de mogelijke komst van vluchtelingen naar Nieuwpoort, via Fedasil. Het oude belastingkantoor in de Filliaertweg kwam vijf jaar terug leeg te staan en lijkt nu een goede kandidaat als locatie. Fedasil zoekt extra plaatsen nu het opvangcentrum van Koksijde zal sluiten.

“Kaderleden van Fedasil vertelden me dat de piste voor het belastingkantoor in de Filliaertweg sterk overwogen wordt”, geeft eerste schepen Bert Gunst bezorgd mee. “De site is ongeschikt gezien het aanwezige asbest in het gebouw. Het gebouw is ook ongeschikt vanwege de administratieve indeling die huisvesting niet toelaat. Ook het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) geeft aan dat deze aanwending niet conform is qua residentieel wonen. De maatschappelijke impact van de leefomgeving in onze woonwijken en binnenstad zou enorm zijn. De recreatieve en toeristische belangen van onze kleine badstad zouden ongeziene schade oplopen.”

“Ondoordacht”

“De denkpiste om deze site aan te wenden is niet alleen ondoordacht, ze is onrealistisch qua uitvoering en niet toegelaten volgens onze stedenbouwkundige normen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor mag eerstdaags een brief van mij verwachten met de nodige standpunten en advies aan haar administratie”, verduidelijkt Bert Gunst (PG)

The post Fedasil heeft plannen voor opvangcentrum in oud belastingkantoor van Nieuwpoort: “Ondoordacht en onrealistisch” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.
The post Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Lees meer »

“In Saint-Tropez is ze al jaren niet meer buiten gezien”: Brigitte Bardot, hét Franse sekssymbool, wordt 90

Een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere vrouw. Dat is de tentoonstelling met nooit eerder geziene foto’s van Brigitte Bardot die een Oost-Vlaamse kunsthandelaar in Saint-Tropez organiseert. De Française viert deze maand haar 90ste verjaardag. Maar hoe slijt hét icoon van de Franse filmwereld vandaag haar dagen? ‘Primo’ zocht het uit: “Ze voelt zich het veiligst tussen haar honden, katten en

Lees meer »

KIJK. 10.37! Mondo Duplantis kan het ook op de 100m: polsstokspringer klopt hordeloper Karsten Warholm

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting,

Lees meer »

Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Op zaterdag 14 september word je tijdens het shoppen getrakteerd op trendy dansoptredens in het centrum. Vijf Roeselaarse dansscholen zorgen voor sfeer in de stad. Laat je verrassen door de dansers van Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy.
The post Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Lees meer »

Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval?

Bijna een jaar na de feiten is er nog altijd geen duidelijkheid over het dodelijke fietsongeval waarbij Christiane (83) stierf. Een fietsuitje resulteerde in een valpartij en uiteindelijk ook een hersenbloeding, die de tachtiger fataal werd.
The post Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval? appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur

N-VA Oostkamp heeft met 27 kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de intentie om met haar programma ‘Thuis in Oostkamp’ een grotere rol te spelen in het lokale bestuur.
The post N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen op school vaak niet naar het grote toilet durven. Slecht voor de gezondheid, maar de reden kunnen we begrijpen…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »