Brugge krijgt met nieuwe site in Zwankendamme al achtste loopweide

In Zwankendamme werd een nieuwe hondenloopweide geopend. “Dit is de eerste hondenloopweide voor deze deelgemeenten, hiermee telt Brugge er al acht”, stelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “De site werd ingericht binnen de oostelijke bufferzone rond Zwankendamme. De bufferzone werd afgewerkt en omvat schapenweides en wandelpaden, een mooi stukje natuur voor bezoekers en een buffer voor de inwoners.”

Zwankendamme bestaat deels uit poldergraslanden, gelegen ter hoogte van de Lisseweegse Steenweg huisnummer 30. “70 procent van dit gebied is historisch permanent grasland. Op deze zones laten we schaapjes grazen,” zegt Mercedes Van Volcem.

Klapoortjes

“We zorgen voor klappoortjes en graspaden doorheen deze weides, zodat bezoekers door de weides en tussen de schapen kunnen wandelen. Bezoekers met honden zullen naast de weides moeten wandelen.”

Op de gronden die niet uit historisch permanent grasland bestaan, in de oostelijke bufferzone, is een hondenloopweide aangelegd en wordt bosgoed als bufferbeplanting aangeplant. 1.200 m² aan struik- en boomsoorten zijn hier aangeplant, naast veertien bomen in de open zones en vijf bomen in de hondenloopweide. Al deze werkzaamheden zullen afgerond na de paasvakantie.

Acht hondenloopweides

“Er is een grote vraag naar meer hondenloopweides in Brugge, door de aanleg van deze weide in Zwankendamme telt Brugge er nu al acht,” vervolgt de schepen. “De site is in totaal 1.160 m² groot. Een aantal boomstronken maken de hondenloopweide nog leuker voor de dieren.”

Vijf bomen zijn aangeplant binnen de zone waar de honden lopen. Om de zone proper te houden zijn een vuilnisbak en zuil met zakjes voor hondenpoep toegevoegd. “We zorgen ervoor dat de weide toegankelijk is voor mensen met een rolstoel of buggy, door de ingang naar de weide verhard aan te leggen. Twee picknickbanken en een zitbank maken het voor de baasjes leuk om te zitten. De weide krijgt een aparte ingang langs de Lisseweegse Steenweg”, aldus Mercedes Van Volcem.

Op het strand

De andere hondenloopweiden liggen in Sint-Andries (2), Sint-Kruis (2), Koolkerke (1), Sint-Pieters (1) en Zeebrugge (1 losloopzone op het strand).

“Als schepen van Dierenwelzijn ben ik zeer tevreden dat mijn collega al drie loopweides heeft gerealiseerd binnen deze legislatuur,” zegt schepen Matthijs Goderis (Vooruit), die met deze lovende woorden een bloemetje werpt naar de liberale politica.

“Het is mijn ambitie, als schepen van Eigendommen, om in elke deelgemeente één hondenloopweide te hebben,” voegt Mercedes Van Volcem (Open VLD) eraan toe.

The post Brugge krijgt met nieuwe site in Zwankendamme al achtste loopweide is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

WEERBERICHT. “Het gaat even op… en daarna weer af”: maandag en dinsdag droog en warmer, dan opnieuw de wisselvalligheid in

Geen zondag vandaag die zijn naam eer aandoet. De dag begint op veel plaatsen nog met brede opklaringen en hoge wolkenvelden, nadien verschijnen er meer wolkenvelden die vooral in het westen en het noordwesten van het land vergezeld gaan van buien. In het oosten en het zuidoosten blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden in

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »