Babykameel Zanna geboren in ZOO Planckendael: “Bevalling was spannend door felle regen”

In het dierenpark ZOO Planckendael in Muizen bij Mechelen is een kameel geboren. Na dertien maanden draagtijd beviel kameel Neela van een gezonde dochter die de naam Zanna krijgt. "De bevalling zelf was heel spannend”, vertelt verzorger Jeroen. "Het regende die dag heel fel, waardoor we Neela en haar jong snel naar binnen hebben gebracht." 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

Terwijl Rusland verder oprukt, toont Oekraïense leger tekenen van uitputting: “Druk om te onderhandelen neemt toe”

Na meer dan 2,5 jaar van zware gevechten lijkt Rusland steeds verder op te rukken in het oosten van Oekraïne. Het Oekraïense leger heeft het moeilijk, met vermoeide militairen en onervaren rekruten die geregeld deserteren. Intussen blijft president Volodimir Zelenski zijn partners oproepen om wapens te leveren en Oekraïne niet te vergeten. "De druk op Oekraïne om te onderhandelen, neemt

Lees meer »

Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op

In Ettelgem staat er de komende jaren een Aquafinproject op de planning. De werken zullen ten vroegste in 2026 van start gaan. De bewoners zullen hierover de komende maanden geconsulteerd worden.
The post Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: verzorgen subtoppers Cappellen en Belisia Bilzen het spektakel op zondag?

Zondag is er Cappellen-Belisia Bilzen in 1ste Afdeling. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe in de stand. Cappellen is achtste met zeven punten, Belisia Bilzen negende met zes punten uit vijf matchen. Verwennen ze zondagnamiddag de fans? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zondag (15u) LIVE

Lees meer »

Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem”

Er zijn nog vijf zwarte verkeerspunten in het verkeer, zwaar druggebruik bij jongeren neemt toe, daklozen zullen een plaatsverbod krijgen en scholen voeren de schoolvervoersplannen niet uit. Dat leerden we uit het debat over veiligheid met de zeven lijsttrekkers.
The post Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje

De omgeving van het boogschutterslokaal in Izegem kreeg de voorbije maanden een opfrisbeurt. Het terrein kreeg een moderne uitstraling, met een natuurlijke inrichting die aansluit bij het nabijgelegen speelplein Rebry.
The post Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Achter de schermen bij de beveiliging van de paus: “We wilden hem een loge geven, maar zo’n ‘kotteke’ achter het podium was genoeg”

Hij staat in de top vijf van meest beveiligde mensen ter wereld en dat zullen ook onze veiligheidsdiensten geweten hebben. De eerste vergadering over de beveiliging van de paus dateert al van maart, een half jaar geleden. Zowat overal waar hij komt, ligt het scenario tot op de minuut precies klaar. HLN mocht exclusief mee achter de schermen bij de

Lees meer »