“Een onaanvaardbare piste”: Groen-afdelingen kanten zich tegen mogelijke uitbreiding industriezone Gullegem-Moorsele

De Groen-afdelingen van Wevelgem en Ledegem kanten zich tegen een mogelijke uitbreiding van de huidige industriezone Gullegem-Moorsele. “Het gebied op de grens van de industriezone Gullegem-Moorsele met Sint-Eloois-Winkel is een onaanvaardbare piste”, aldus provincieraadslid Maarten Tavernier.

De provincie zoekt momenteel een paar honderd hectare nieuwe bedrijvenzones. In de regio Roeselare ziet men onder andere mogelijkheden ten noorden van de industriezone Gullegem-Moorsele, op de grens met Sint-Eloois-Winkel. Het openbaar onderzoek loopt momenteel nog ruim een week lang. Nadat de bewoners van de Driemastenstraat in Sint-Eloois-Winkel en omwonenden al de alarmbel luidden, doen nu ook de Groen-afdelingen van Wevelgem en Ledegem een extra oproep om nog een bezwaar in te dienen.

“Gullegem en de industriezone Gullegem-Moorsele liggen nog net binnen het stedelijk gebied van Kortrijk. De afbakening van de stedelijke gebieden is precies bedoeld om een grens te vormen tussen de zones die wel bedoeld zijn om stedelijke functies, zoals grootschalige bedrijventerreinen, in te vullen en meer landelijk gebied. Als je aan de huidige industriezone nog een lokaal bedrijventerrein plakt, schuif je die grens terug op”, aldus Maarten Tavernier, provincieraadslid voor Groen.

Fruit en mobiliteit

De nieuwe bedrijvenzone zou vlak naast een landbouwbedrijf komen dat fruit teelt. “Ondanks de hoge landbouwimpact wordt deze zoekzone toch behouden. Een bedrijvenzone op die plaats zou de ontwikkelingsmogelijkheden van het bedrijf voor de toekomst sterk beperken”, aldus Sien Jacques, gemeenteraadslid voor Groen in Ledegem.

Vanuit Groen Wevelgem zijn er vooral zorgen omtrent de mobiliteit. “Het verkeer dat gegenereerd wordt door alle bedrijven in deze zone is al omvangrijk genoeg en zorgt nu soms al voor lange files. In Gullegem moet gewerkt worden met een vrachtwagensluis om de verkeerssituatie in het centrum leefbaar te houden. Laat ons dit probleem niet groter maken”, aldus Carlo De Winter.

The post “Een onaanvaardbare piste”: Groen-afdelingen kanten zich tegen mogelijke uitbreiding industriezone Gullegem-Moorsele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »