Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie”

Het zonnetje liet het de eerste dagen van de paasvakantie nog een beetje afweten. Maar dat betekent wel goed nieuws voor attracties als de Lustige Velodroom beter bekend als ‘de gekke fietsjes’ op de Blankenbergse zeedijk. Na negentig jaar en drie generaties in dezelfde familie te zijn gebleven, wisselden die recent nog van eigenaar.

“Zaterdag was het onze allereerste dag, en de weergoden waren ons inderdaad niet zo gunstig gezind. Toch konden we qua opkomst zeker niet klagen. De mensen zijn allemaal blij dat de velodroom is blijven bestaan, en we kregen de afgelopen dagen ook al heel veel positieve reacties op de vernieuwingen die we brengen”, klonk het woensdagnamiddag.

Pure nostalgie

Ook dan speelt de zon een beetje verstoppertje, maar dat laten bezoekers Wendy Bryssinck en haar zoon Robbe De Bruyne niet aan hun hart komen. “Straks probeert hij nog een gek fietsje, maar hij wou eerst een rondje maken op zo’n elektrische squad”, zegt Wendy.

Ze komt met haar zoon een paar dagen uitwaaien in Blankenberge. “Gisteren zijn we in het Zeebos gaan wandelen, en straks gaan we nog naar het Belle Epoque Centrum. Maar een rondje op de Lustige Velodroom mag natuurlijk ook niet ontbreken als je in Blankenberge bent. Da’s pure nostalgie, én het ideale tijdverdrijf bij dit typische Belgische weertje”, glimlacht Wendy.

Jeugd herbeleven

Kara Danneels is in Blankenberge op bezoek bij haar nicht, en heeft een Argentijn meegebracht. “Onvergetelijke ervaring”, geniet Luis Orellana nog na. Voor Kara was het niet de eerste keer op de piste. “Ik kom hier mijn jeugd nog eens herbeleven”, klinkt het.

Mark en Leanne komen dan weer uit Sheffield in het Verenigd Koninkrijk. “Dit is onze eerste keer in Blankenberge en zoiets hebben we echt nog nooit gezien. Eigenlijk is het een zonde dat die gekke fietsjes nergens vermeld worden op TripAdvisor, want het is de verrassing van ons leven”, glundert het stel.

Alles gehoord

Ondertussen bescheuren de kinderen het zich op de piste. “We namen de ‘twinbike’, maar dat bleek toch iets te optimistisch”, lachen Jamie en zijn vriendin Emily. Thuis vertellen ze het zeker voort, zo beloven ze. “The best 3 euros we’ve ever spent!” En ondertussen horen we ook nog Duitsers op de piste. “In die vijf dagen dat we open zijn, hebben we hier werkelijk al àlles gehoord”, klinkt het.

(WK)

The post Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »

Nieuwe vastgoedcijfers brengen evolutie in kaart: “Goedkope gemeenten worden fors duurder en West-Vlaanderen hinkt achterop”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Gordel lokt 28.000 mensen naar de Vlaamse Rand

Ongeveer 28.000 bezoekers zijn afgezakt naar de Vlaamse Rand voor een zonnige 43e editie van de Gordel. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 26.000 Gordelaars geteld werden, zo meldt het kabinet van Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts. "Het was een dag vol sport- en natuurbeleving, maar ook een evenement met een boodschap: de

Lees meer »

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »