Vandemoortele bakt nu ook zoete broodjes in Amerika

16:21 De voedingsgroep Vandemoortele neemt haar Amerikaanse sectorgenoot Banneton over, een specialist in diepgevroren bakkerijproducten. Dankzij de deal heeft Vandemoortele voor het eerst een Amerikaanse f… 

Meer krantenkoppen in België

Breuk stilaan onafwendbaar? Pidcock verbaasd dat hij op valreep Lombardije niet mag rijden: “Vakantie begint blijkbaar wat vroeger”

Is het einde verhaal tussen Tom Pidcock (25) en Ineos-Grenadiers? De relatie vertoont al langer scheurtjes. Maar nu de Brit last-minute uit de selectie voor Lombardije werd geweerd, lijkt een vervroegde breuk onafwendbaar. “Mijn vakantie begint blijkbaar wat vroeger”, klaagde een verbouwereerde Pidcock op Instagram. Ploegmaat Hayter: “We kennen het volledige verhaal niet.”

Lees meer »

CD&V is grote winnaar in Pittem, Denis Fraeyman blijft burgemeester: “Onverwacht, maar zeer tevreden”

CD&V is overduidelijk als de grote overwinnaar uit de bus gekomen in Pittem. De partij van de huidige burgemeester haalde elf van de zeventien zetels binnen, een onverhoopt succes. NPE blijft met de overige zes zetels wat verweesd achter. De partij moet zich naar eigen zeggen bezinnen.
The post CD&V is grote winnaar in Pittem, Denis Fraeyman blijft burgemeester:

Lees meer »

RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft niet het einde te zijn”

Oppositiepartij RESPECT! slikt een meer dan bittere pil in Mesen : door de eclatante overwinning van MLM (86,3 %) wordt ze helemaal weggeveegd en verliest ze haar twee zetels in de gemeenteraad. “Veel erger dan we verwacht hadden”, zegt lijsttrekker Kristof Veramme. “We zijn aan een grondige bezinning toe.”
The post RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft

Lees meer »

Dieter Coene opent eigen grill- en fonduezaak

Liefhebbers van grill en fondue kunnen voortaan terecht in Dieter’s Eethuis in de Oostendelaan. “Middelkerke telt heel wat smaakvolle restaurants, een typische grill of fonduehuis is er niet meteen. Gezien we gek zijn van grillades en fonduestellen was mijn keuze vlug gemaakt”, aldus chef Dieter Coene (24).
The post Dieter Coene opent eigen grill- en fonduezaak appeared first on

Lees meer »

Jeugdvrienden krijgen werkstraffen voor drugshandel via Snapchat: “Drugs maken alles kapot, ook vriendschappen”

Ze waren vrienden sinds hun 6 jaar maar op het beklaagdenbankje in Kortrijk konden twee 23-jarige jongemannen uit Roeselare en Meulebeke niet ver genoeg van elkaar zitten. Oorzaak? Drugs. “Drugs maakt alles kapot, ook vriendschappen”, aldus advocaat Maxime Van Winkel. ‘Bakker’ en ‘brandweerman’ riskeerden tot 18 maanden celstraf voor hun drugshandeltje via Snapchat maar kwamen er goedkoper vanaf.
The

Lees meer »

Paleispersoneel opgelucht met vertrek van gevreesde groothertogin María Teresa: “Zij creëerde sfeer van angst en achterklap”

De Luxemburgse monarchie staat op een keerpunt. Groothertog Henri (69) bereidt zich voor op zijn troonsafstand, en heeft zijn koninklijke taken alvast overgedragen aan zijn zoon Guillaume (42) en diens vrouw Stéphanie (40). Luxemburg krijgt dus niet alleen een nieuwe groothertog, maar ook een nieuwe groothertogin. En vooral dát is goed nieuws voor het paleispersoneel. De huidige groothertogin, María Teresa

Lees meer »

Gouden jubileum voor Rita en Dries

Rita Dujardin (73) en Dries Vanneste (74) vierden op 22 september hun gouden bruiloft. Rita en Dries zijn geboren in Kortrijk en afkomstig uit Bavikhove.
The post Gouden jubileum voor Rita en Dries appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Deze skibestemming is het goedkoopst”: skipas deze winter nog duurder, expert geeft budgettips

Slecht nieuws voor skifans: de prijzen van de skipassen zullen deze winter nog stijgen. Zo werd skiën en snowboarden in populaire oorden als Sölden en Val Thorens gemiddeld nog eens 5 procent duurder. Waar zijn lift en piste het goedkoopst, en wat zijn de duurste oorden om de bergflank af te dalen? Florien Brunt van wintersportwebsite Snowplaza deelt zijn inzichten.

Lees meer »

Spookrijdster Jana D. (25) sprak wartaal na fataal ongeval: “De letters en cijfers hebben me opgedragen om op dat voertuig te rijden”

“Hoelang dit allemaal ging duren”, vroeg Jana D. (25) aan de agenten die haar bloedend en blootsvoets vonden naast de autowrakken. Dat was enkele uren nadat ze spookrijdend een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A19 in Ieper. De twintiger verscheen vrijdag voor de raadkamer, maar de zitting werd uitgesteld vanwege een cruciale vraag: was haar dodelijke rit het gevolg van

Lees meer »

“Mijn ‘kindjes’ zijn bijna kapotgemaakt door hem”: ziet Michel Van den Brande (64) zich gestraft voor doodsbedreigingen aan boekhouder?

“Ik ben het Belgische systeem grondig beu.” Stellingbouwer Michel Van den Brande (64) weet vandaag hoe zwaar de rechter tilt aan doodsbedreigingen tegenover een voormalige werknemer. De baas van Kontrimo in Temse zag de omzet van zijn bedrijf plots dalen van één miljoen euro per maand naar een luttele 18.000 euro. Dat gebeurde nadat hij boekhouder F.M. uit Gent in

Lees meer »

Mieke Sys start vastgoedkantoor op in Kortemark: “Ik was vastbesloten om mijn eigen zaak te starten”

Wie op zoek is naar een nieuw huis of een nieuwe thuis, kan daarvoor sinds kort terecht bij Crevits-Sys vastgoed op de Markt in Kortemark. Nadat ze ervaring opdeed bij een van de grootste vastgoedspelers van het land, startte Mieke Sys haar eigen vastgoedkantoor.
The post Mieke Sys start vastgoedkantoor op in Kortemark: “Ik was vastbesloten om mijn eigen

Lees meer »