Truckers parkeren en urineren ‘s nachts aan De Blauwe Toren in Brugge

Pas begin 2025 zal de nieuwe vrachtwagenparking aan het kruispunt van de A11 en de Alfred Ronsestraat in Brugge klaar zijn. In afwachting brengen veel truckers brengen de nacht door op de Blauwe Toren, nabij de ‘Stock Américain’. Maar er zijn daar geen sanitaire voorzieningen, tot ongenoegen van de andere gebruikers van deze ambachtelijke zone.

Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) wijst, op vraag van buurtbewoners, klanten en medewerkers van de vele bedrijven op De Blauwe Toren, in een brief aan het Brugs stadsbestuur op dit nijpend probleem: “Kan er hier toch eindelijk een oplossing worden voor gezocht en gevonden? Het is een heel onaangename situatie.”

Mobiele wc’s

“Er kunnen bijvoorbeeld mobiele toiletten en wasbakken geplaatst worden, best in samenspraak en met steun van de direct betrokkenen in de buurt.”

Volgens burgemeester Dirk De fauw is de ventweg van de Blankenbergse Steenweg uitermate ongeschikt om (buitenlandse) vrachtwagenchauffeurs te laten parkeren en zeker niet om ze te laten overnachten: “Het is niet wenselijk dat deze voertuigen zich hier gedurende het weekend of langere periode parkeren. Het voorzien van (sanitaire) voorzieningen op deze locatie zou dan ook tot gevolg hebben dat dit een nog grotere aantrekkingskracht zou hebben.”

Vrachtwagenparking

“In opdracht van de Port of Antwerp-Bruges (PoAB) is er ondertussen gestart met de werkzaamheden voor de nieuwe vrachtwagenparking aan het kruispunt van de A11 en de Alfred Ronsestraat. Deze parking zal begin 2025 operationeel zijn en uitgerust zijn met verschillende voorzieningen gericht op deze vrachtwagenchauffeurs. De modaliteiten van deze parking zijn nog niet concreet afgesproken.”

“Van zodra deze parking operationeel is, zal er voldoende communicatie zijn naar de bedrijven en vrachtwagenchauffeurs om hen te wijzen op deze nieuwe parking. Wij willen in tussentijd dan ook geen maatregelen nemen die er voor zouden zorgen dat het lang parkeren in de Blankenbergse Steenweg geïnstitutionaliseerd worden”, aldus de Brugse burgemeester.

The post Truckers parkeren en urineren ‘s nachts aan De Blauwe Toren in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Nu België op de 16de plaats in het World Happiness report staat: wat maakt deze BV’s (on)gelukkig?

“Ik heb het gevoel dat mijn leven pas écht begonnen is sinds ik moeder werd”, vertelt VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe (33) over haar geluksrapport. Finland heeft volgens het World Happiness Report voor de zevende keer op rij de gelukkigste bevolking ter wereld. Ons land staat op de zestiende plaats. Geluk is uiteraard relatief, moeilijk te definiëren en wordt door iedereen

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »