Stuk van klooster wijkt voor 17 appartementen in Izegem

Op de hoek van de Dirk Martenslaan en de Gentstraat in Izegem is de afbraak van een oude vleugel van voormalig klooster Avé Maria begonnen. Die maakt plaats voor een nieuwbouwproject van Immo Bossu.

Het klooster dateert uit het begin van de 19de eeuw en heeft als voornaamste blikvanger de barokke Gouden Kapel, versierd met een rijke plafond- en muurbekleding. Een deel van de gebouwen is daarom sinds 2012 beschermd.

Een jaar later trokken de Zusters van Maria weg uit het klooster en kocht Bouw Bossu uit Rumbeke de site op. Ze kochten later ook enkele woningen op de hoek van de Gentstraat op. Een oude vleugel van het klooster verdwijnt momenteel onder de sloophamer om plaats te maken voor hun nieuwbouwproject.

Zeventien appartementen

Er komen in een eerste fase zeventien appartementen met ook plaats voor twee handelsruimtes. In een tweede, latere fase wil de ontwikkelaar nog twee appartementsgebouwen in de Dirk Martenslaan optrekken. Bedoeling is ook om de beschermde gevel van het klooster te bewaren en te renoveren.

Op de binnenkoer komt dan een groene plek waar het gezellig vertoeven is. Het klooster krijgt in een latere fase ook een herbestemming. Voor de Gouden Kapel – die beschermd is – is er voorlopig nog geen nieuwe functie, maar de ontwikkelaar staat open voor verschillende voorstellen, van een horecafunctie tot exporuimte.

(vadu)

The post Stuk van klooster wijkt voor 17 appartementen in Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Descheppere best tevreden over haar overstap naar Lijst burgemeester in Houthulst

Julie was een de verruimingskandidaten op de lijst van CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme. Dat haar overstap vanuit N-VA door sommigen als overloperij werd bestempeld, beseft ze. “Als dat kiezers zou hebben afgeschrikt, dan is dat maar zo. De kiezer heeft altijd gelijk. En ik ben heel tevreden met mijn persoonlijke score.”
The post Julie Descheppere best tevreden over haar overstap

Lees meer »

Raven maakt stiefmoeder zwanger in ‘Familie’: zo beleefde Aaron Blommaert zijn eerste intieme scène ooit

Een spannende primeur voor Aaron Blommaert (22) in ‘Familie’. Wat al weken in de lucht hing, is eindelijk gebeurd: zijn personage, Raven, heeft een intieme nacht beleefd met zijn stiefmoeder Stefanie, gespeeld door Jasmijn Van Hoof. Deze gebeurtenis markeert meteen de meest intieme scène die de jonge acteur in vier jaar soap heeft gespeeld. “Bij zo’n opname denk je niet

Lees meer »

Justine Ghekiere als eerste vrouw ooit genomineerd voor de Kristallen Zweetdruppel: “Van niets naar wereldster, in Izegem, dat is raar”

Ritwinnares in de Tour en bergkoningin in Italië en Frankrijk: Justine Ghekiere (28) veroverde in 2024 een plekje aan de top van het vrouwenwielrennen. Tussendoor stuwde ze Lotte Kopecky naar een olympische medaille en een nieuwe wereldtitel. De West-Vlaamse was afwerker én aangever tegelijk. Levert haar dat straks de Kristallen Zweetdruppel op?

Lees meer »

Met de (uitgestoken middel)vingers in de neus: Raven van Dorst geeft verliezers het nakijken in ‘De slimste mens’

Het is een van de opmerkelijkste passages uit 21 seizoenen ‘De slimste mens ter wereld’. De binaire rocker en tv-presentator Raven van Dorst (40) bracht Erik Van Looy niet alleen aan het blozen met leugens en geveinsde complimenten, nooit eerder vierde een quizkandidaat een overwinning op zo’n specifieke wijze. “Op zo’n moment zie je toch dat je in België bent.”

Lees meer »

Zo stemde Zwevegem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Zwevegem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Zwevegem.
The post Zo stemde Zwevegem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vriend’ die passagier (19) meer dood dan levend achterlaat na achtervolging in Oostrozebeke moet een jaar naar gevangenis

“Hij heeft aan de rand van het leven gestaan en de binnenkant van de gevangenis gezien. Nu wil hij alles achter zich laten.” Een amper 19-jarige knaap uit Evergem was blij dat hij nog kon navertellen hoe hij in Oostrozebeke na een achtervolging een crash in de auto van zijn Antwerpse ‘drugsvriend’ overleefde. Beiden werden veroordeeld voor hun drugshandeltje.

Lees meer »