Sofindev stort zich met Hillewaert op koffiemachines

17:00 Het investeringsfonds Sofindev stapt in het kapitaal van Hillewaert, een specialist in de verkoop en het technisch onderhoud van professionele koffiemachines. De oprichters blijven aan boord. 

Meer krantenkoppen in België

De Zonnewijzer trekt op fietsvakantie

Naar goede gewoonte organiseerde lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer een meerdaagse fietsvakantie. Geert Loncke, intussen centrumleider op rust, zet zich nog altijd vrijwillig in om deze toffe vakantie mogelijk te maken. Zo’n dertig fietsers wipten afgelopen maandag op het zadel naar het Oost-Vlaamse Terneuzen, van waaruit ze tot en met vrijdag tripjes zullen maken. “De fietsvakantie
The post De Zonnewijzer

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Met coaches, drukwerk en centjes: hoe Sammy Mahdi ervoor wil zorgen dat naam ‘CD&V’ lokaal niet verdwijnt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

Nederlandse auto met bloedsporen aangetroffen in Zichen: politie zoekt inzittende(n)

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst zocht zondagavond naar een of meerdere inzittenden van een achtergelaten auto in de Roosburchtstraat in Zichen. Op de achtergelaten veldweg nabij de Waalse grens en niet ver van Nederland werd de bewuste auto rond 19 uur aangetroffen. De wagen met Nederlandse nummerplaat lag in de gracht, maar van de bestuurder en mogelijke passagiers

Lees meer »