Socialistische vakbond ACOD bereid om te blijven staken in gevangenis van Hasselt tot 30 april, CAW Limburg vraagt aandacht voor rechten gedetineerden

De socialistische vakbond ACOD laat weten dat ze bereid is om tot het einde van de maand te staken in de gevangenissen. Enkel als minister van Justitie Van Tigchelt (Open VLD) toegevingen doet, zal de actie eindigen. Welzijnsorganisatie CAW Limburg heeft veel begrip voor de staking, maar roept tegelijkertijd op om de gedetineerden niet te vergeten. 

Meer krantenkoppen in België

Neuville begint als tweede aan dag met zes proeven, komt wereldtitel nog wat dichter?

Het eerste moment van de waarheid voor Thierry Neuville (36). In de Rally van Centraal-Europa – de voorlaatste manche van het seizoen – kan onze landgenoot als eerste Belg ooit wereldkampioen rally worden. Er zijn héél veel (ingewikkelde) scenario’s, maar Neuville ligt in polepositie. Na een eerste korte dag staat hij tweede in het klassement. Vandaag zijn er zes proeven.

Lees meer »

“Meisjes vechten als leeuwen”: dames Volley Bredene A hebben competitiestart niet gemist

De dames van Volley Bredene die in Promo 1 uitkomen, zijn hun eerste seizoen in de hoogste provinciale reeks niet onaardig begonnen. Twee overwinningen en evenveel nederlagen is een tussentijdse balans waarmee coach Bjorn De Roo (44) best kan leven.
The post “Meisjes vechten als leeuwen”: dames Volley Bredene A hebben competitiestart niet gemist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo is gekozen in Vlaams-Brabant: gevestigde waarde Ridouani haalt monsterscore in Leuven, nieuwkomer Jonathan Holslag wint onverwacht in Tienen

Van een overwinning van Gwendolyn Rutten (Iedereen Aarschot) tot een monsterscore van Mohamed Ridhouani (Vooruit): de Vlaams-Brabantse kiezer lijkt het vertrouwen in enkele vaste waarden te bevestigen. Toch zijn er enkele opvallende verschuivingen in de lokale politiek, met Tienen als grootste verrassing. Daar duwt de nieuwe partij van Jonathan Holslag (Durf) de huidige burgemeester, Katrien Partyka, van haar voetstuk.

Lees meer »

Reuzenrad blikvanger van Winter in Ieper: “De grootste en mooiste kerstmarkt van de legislatuur”

Een reuzenrad en een nieuwe opstelling van de kerstmarkt op de Grote Markt. Dat zijn de belangrijkste nieuwigheden van Winter in Ieper van 29 november tot 5 december. Daarnaast zijn er opnieuw chalets voor verenigingen, een intrede van de kerstman, tractorparade en de klassieke eindejaarsactie, waarmee dit jaar zelfs een auto te winnen is.
The post Reuzenrad blikvanger van

Lees meer »

Eerste hulp bij hartfalen: Studenten, Rode Kruis en az groeninge organiseren sensibiliseringsacties rond reanimatie

KU Leuven Kulak, BeMSA Kulak, Hogeschool VIVES, az groeninge en Rode Kruis Kortrijk slaan de handen in elkaar om op maandag 14 oktober het brede publiek bewust te maken van hoe eenvoudige handelingen levens kunnen redden.
The post Eerste hulp bij hartfalen: Studenten, Rode Kruis en az groeninge organiseren sensibiliseringsacties rond reanimatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Lanaken

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Lanaken gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Vrouw wordt onwel en botst op boompje in Kortemark

De hulpdiensten werden woensdagmiddag opgeroepen om een bevrijding uit te voeren bij een verkeersongeval in Kortemark. Het bleek om een vrouw te gaan die onwel was geworden en op een boompje was gebotst.
The post Vrouw wordt onwel en botst op boompje in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk De Plecker en Sonja Van Maldeghem vieren gouden bruiloft

Op zaterdag 21 september mochten Dirk De Plecker en Sonja Van Maldeghem bij hen thuis in de Jan Devischstraat hun gouden huwelijksjubileum vieren. Het echtpaar heeft twee kinderen, Sofie en Tom, en vijf kleinkinderen. Dirk en Sonja werden op 6 september 1974 in het stadhuis van Knokke in de echt verbonden. Hierna gingen zij wonen
The post Dirk De

Lees meer »