Scouts JFK Menen organiseert 8ste Jiggy Open Air-festival: “Alles draait dit jaar om Caïro”

Op zaterdag 6 april organiseert Scouts JFK Menen de achtste editie van het Jiggy Open Air-festival. De jeugdvereniging pakt op haar scoutsterrein op de Koekuitwijk uit met een goed gevulde affiche met tal van live-optredens en dj-sets.

De voorbije week waren de scoutsleiders, jin’s en verkenners van Scouts JFK Menen druk in de weer met houten palen en sjortouwen om het scoutsterrein ter hoogte van Ter Couter 18 om te toveren tot een sfeervolle festivalweide. “Ons festival staat elk jaar in het teken van een bepaalde stad of land. Na de Rome-editie van vorig jaar kozen we ditmaal voor Caïro. We zorgen voor piramides, sfinxen en Anubisfiguren als sfeerscheppende decoratie, en aan onze foodbar kan je zelfs een Caïroburger bestellen”, zegt hoofdorganisator Iebe Vandewalle.

“Voorafgaand aan het festival organiseren we op vrijdagavond een kampvoorstelling voor onze leden en hun ouders. Op zaterdag gaan we om 15 uur relaxed van start met een petanquetoernooi. Vanaf 16 uur zijn er opeenvolgende live-bands en dj-sets. We bemannen zelf een foodbar met frietjes en snacks, en er is een bar met tal van streekbieren. Voor de kleinsten is er een speeldorp met heel wat spelmateriaal.”

Pas aangelegde oprit

De Gentse singer-songwriter Rosie Stuart mag het festival openen. Room Service, ook uit Gent, staat garant voor ondeugende postpunk. Daarna is het tijd voor de springerige poprock van Koala Disco, halve finalisten van de Humo’s Rock Rally 2024. Het energetische duo La Jungle staat als laatste band op het podium. Van 23 tot 4 uur zorgen DJ Jellow (scouts Gullegem-Moorsele), DJ Mau (uit Menen), DJ Eagl (speelde op Pukkelpop, Rock-Werchter en Tomorrowland) en het energieke dj-duo TAPE uit Wevelgem voor stomende dj-sets.

Tickets in voorverkoop kosten 7 euro en zijn te verkrijgen via https://shop.stamhoofd.be/jiggy-open-air-8/. Aan de deur betaal je 9 euro.

“Met de opbrengst van deze achtste Jiggy Open Air willen we graag verwarming en ventilatie installeren in ons lokaal. Ook willen we spel- en kampmateriaal aankopen voor onze 210 leden. De opbrengst van de vorige festivaledities ging naar de recent aangelegde oprit naar ons lokaal.”

(CB)

The post Scouts JFK Menen organiseert 8ste Jiggy Open Air-festival: “Alles draait dit jaar om Caïro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »