SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik

Na een mindere periode pakte SC Wielsbeke een deugddoende overwinning tegen Aalter. Nu wil het voort opbouwen naar de eindronde toe. Eerste opdracht: de traditioneel moeilijke verplaatsing naar Wervik.

“Het liep inderdaad iets minder bij het begin van de derde periode en dat was een samenloop van omstandigheden”, geeft T1 Maarten Deschuymere toe. “Er waren een aantal afwezigen en ook spelers die onder hun normale niveau acteerden. Ook zagen wij in verschillende matchen dat de twijfel in de rangen sloop bij een achterstand.”

“Op Blankenberge kwam er ondanks de nederlaag een kentering in die zin dat er opnieuw een ploeg op het veld stond. Dat gaf vertrouwen voor de match tegen Aalter. Ik schoof in die partij wel linksback Jonathan Verstraete door naar de aanval om meer snelheid te krijgen naast Jari Dejagere. Een geslaagde ingreep blijkbaar, want Jonathan Verstraete scoorde drie keer. Enig minpuntje was dat er na de 2-1 weer enige twijfel opdook. Dat was nergens voor nodig, want wij bewezen al dat wij heel wat kwaliteiten hebben in de groep. Wij scoorden nog een derde keer en de zege deed heel veel deugd.”

Vertrouwen

“Wij kunnen daar ook vertrouwen uit tanken voor de verplaatsing naar Wervik. Wij hebben het daar meestal moeilijk tegen een defensief sterke ploeg, maar dikwijls pakten wij daar wel punten. Daarna krijgen wij nog Wolvertem-Merchtem, Erpe-Mere United en Wambeek Ternat en in feite zien wij die matchen allemaal in functie van de eindronde. Uiteraard proberen wij nog zoveel mogelijk punten te pakken, maar daarnaast wil ik verschillende spelers de nodige speelminuten geven en hen zo klaarstomen. De geblesseerden zijn ondertussen terug.”

“Zo zat Alessio Van den Broucke de voorbije twee weken al op de bank en zowel op Blankenberge als tegen Aalter viel hij in. Ook met Nicolas Steelant, die de laatste weken een beetje op de sukkel was, komt het helemaal in orde. Eerst focussen wij nu echter op de verplaatsing van zaterdagavond naar Wervik. Opdracht: de zege tegen Aalter bevestigen.” (IVD)

Zaterdag 6 april om 18 uur: E. Wervik – SC Wielsbeke.

The post SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Dode bij noodweer in Australië

Bij hevig onweer in de deelstaat Victoria in het zuidoosten van Australië is maandag een 63-jarige vrouw om het leven gekomen. 150.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Lees meer »

Goud voor Daniel en Georgette

Daniel Durieux (74) is geboren in Laplaigne, een deelgemeente van Brunehaut in Henegouwen. Georgette Spileers (76) werd geboren in Doornik. Ze leerden elkaar kennen in Blandain, een deelgemeente van Doornik. Vijftig jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger, en ze bouwden een nieuw leven op aan de kust. Eerst vestigden ze zich in
The post Goud voor

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvallende versterking – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Vriendje in beroep tóch mee veroordeeld voor dood Athena (18) in Zandvoorde: “Hij mocht niet met die opgefokte bromfiets op het fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »