Opnames derde reeks Chantal van start: “Tevreden dat ze opnieuw neerstrijken in onze stad”

In Lo-Reninge zijn woensdag de opnames gestart voor het derde seizoen van de fictiereeks Chantal. De vorige seizoenen waarvan het tweede dit voorjaar te zien was op VRT 1, waren een grandioos succes met wekelijks meer dan een miljoen kijkers.

De tweede reeks van Chantal, een spin-off van ‘Eigen kweek’ met inspecteur Chantal Vantomme vertolkt door Maaike Cafmeyer in de hoofdrol, werd al in 2022 ingeblikt. Ook voor de derde reeks zullen zowat alle opnames plaatsvinden in Lo-Reninge, Alveringem en Veurne.

Naast Maaike Cafmeyer, kwamen ook Dries Heyneman als sheriff Rik Cloedt en Patricia Kargbo als stagiaire Felke De Bruyne al in actie tijdens de eerste draaidag. Mathias Sercu schreef het scenario voor de derde reeks, Jeroen Dumoulein staat net als bij de twee vorige seizoenen van Chantal in voor de regie. Verschillende inwoners kwamen een kijkje nemen om een glimp op te vangen van de acteurs.

Tevreden

“We zijn als stadsbestuur uiteraard heel tevreden dat Chantal opnieuw neerstrijkt in onze stad”, zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Ik verneem van de medewerkers van de dienst Toerisme dat het aantal bezoekers naar aanleiding van de afleveringen van Chantal toegenomen is. Vooral de fietsroute Loveringem wordt heel veel gereden. De opnames in ons administratief centrum vinden plaats in volle zomerperiode. Ook dat zal de toeristen plezieren.”

Wanneer de derde reeks wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

(KVCL)

The post Opnames derde reeks Chantal van start: “Tevreden dat ze opnieuw neerstrijken in onze stad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga niet in het water als er geen redders zijn”

Afgelopen nacht liep een melding binnen bij de politie over mensen in zee. Rond 1.30 uur begaf de politie zich met spoed naar het strand. Er zouden zich een aantal personen in zee begeven. De patrouille gebruikte de zoeklichten van de dienstvoertuigen en kon zes zwemmende personen vaststellen.
The post Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga

Lees meer »

De balans | Ana Naqe, sopraan

17:00 De Albanees-Belgische sopraan Ana Naqe schittert vanaf dit weekend bij Opera Ballet Vlaanderen als Cio-Cio-San ofwel Madama Butterfly. Later dit najaar zingt en acteert ze daar ook in ‘Barzakh’. Bij D…

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

Inclusief gezelschapsspel voor speel-o-theek De Piepbal in Brugge

Expeditie Inclusief is een inclusief belevingsspel ontwikkeld door vzw De Ouders. Aan de hand van gezamenlijke uitdagingen en avonturen groeien kinderen met en zonder handicap dichter naar elkaar toe en leren ze elkaars leefwereld beter kennen.
The post Inclusief gezelschapsspel voor speel-o-theek De Piepbal in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE: niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die woensdag werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw

“Jenny Standaert is een schat van een vrouw met een gouden hart”, mailt Caroline Van Acker naar KW. “Nooit is iets haar teveel. Alles doet ze met een glimlach. Dit verdient zeker een bloemetje!” En dus trokken we naar Sint-Andries Brugge.
The post Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw appeared first on KW.be.

Lees meer »