Opnames Chantal 3 van start

Vanaf vandaag strijkt de ploeg van Chantal opnieuw neer in de Westhoek. De komende maanden wordt er het derde seizoen ingeblikt van de successerie met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol.

Na het bijzonder succesvol tweede seizoen dit voorjaar, mogen we al uitkijken naar een derde seizoen van ‘Chantal’. De opnames daarvoor zijn vandaag van start gegaan in Lo-Reninge en omgeving. Over het scenario is nog niets geweten, maar ongetwijfeld zinderen de tragische gebeurtenissen met Eddy nog na in het korps. Bovendien komen de gemeenteraadsverkiezingen steeds dichterbij en aast Schiettecatte nog steeds op de burgemeesterssjerp. Insiders lieten al optekenen dat het veelbelovende scenario nog beter is dan de voorgaande.

Schot in de roos

Voor de acteurs in kwestie is het al even geleden dat ze in hun rol kropen. Het eerste seizoen werd opgenomen in 2021, toen er nog bepaalde corona-maatregelen van kracht waren. Het tweede seizoen werd in 2022 gedraaid, nog voor de eerste aflevering op antenne ging.

De spin-off van ‘Eigen kweek’ was meteen een schot in de roos. Het kon wekelijks meer dan een miljoen kijkers bekoren. Het tweede seizoen deed het nog beter, met enkele uitschieters van bijna anderhalf miljoen kijkers. Naast Maaike zien we ook opnieuw Dries Heyneman als de Sheriff en Mathias Sercu als inspecteur Johnny D’Haese. Sercu schreef ook opnieuw het scenario. De regie ligt net als de vorige twee in handen van Jeroen Dumoulein.

Wanneer de reeks precies op antenne gaat, is nog niet bekend.

The post Opnames Chantal 3 van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan de hand

In Oedelem, Sijsele en omgeving was woensdagavond omstreeks 20.30 uur een luide knal te horen. Het geluid was tot kilometers verder te horen. Ook de hulpdiensten werden gealarmeerd, maar uiteindelijk bleek er van een ongeval of echte explosie geen sprake.
The post Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan

Lees meer »

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »