“Meer kortparkeerplaatsen en grotere blauwe zone”: Unizo Moorslede bezorgt gemeenteraad bundel van zeven speerpunten

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober werkte de ondernemersorganisatie Unizo nationaal een bundel van zeven speerpunten voor een positief ondernemersklimaat uit. Regiomanager Anton Vanoverbeke kwam deze toelichten vlak voor de gemeenteraad. Unizo nationaal deed vorig jaar een enquête bij de ondernemers om te kijken wat er bij hen leefde. “Voor ons is het belangrijk dat we de belangen van de ondernemer verdedigen en weten wat ondernemers verwachten van hun gemeente zegt Pieter Vanhoutte, voorzitter van Unizo Moorslede.

Een van die speerpunten is ‘Winkelhier voor overheidsopdrachten’. “Daarmee willen we benadrukken hoe belangrijk het is om aanbestedingen te blijven doen met bedrijven uit onze gemeente”, klinkt het. “Onze lokale ondernemers zijn goed zijn voor 70 procent van de werkgelegenheid. Het zorgt in de eerste plaats voor een directe injectie van middelen in onze lokale economie. Het platform Goedaanbesteed kan voor zowel ondernemer als de gemeente Moorslede een hulpmiddel zijn.”

Unizo Moorslede pleit voor twee keer per jaar een structureel gesprek met het gemeentebestuur. “Als klankbord voor Moorsleedse ondernemers kunnen we het schepencollege informeren over de behoeften, noden en bezorgdheden van de bedrijven in Moorslede”, zegt regiomanager Anton Vanoverbeke. “Tegelijkertijd kunnen we ook input ontvangen van het lokaal bestuur over lopende initiatieven en plannen die de ondernemer voeden. We voelen dat we nog meer in dialoog met elkaar de krachten kunnen bundelen, in functie van de ondernemer.”

Wegenwerken

Een ander speerpunt is de bereikbaarheid tijdens wegenwerken. “Zorg voor duidelijke signalisatie en laat ons de verbinding zijn tussen de aannemer en gemeente enerzijds en de ondernemer anderzijds”, vervolgt Anton. “Wegenwerken kunnen een grote impact hebben op lokale ondernemers. Ze kunnen zorgen voor verminderde toegankelijkheid, verminderde zichtbaarheid van winkels en verminderde omzet voor bedrijven in de buurt van de werken. Dat laatste kan en mag niet onderschat worden.”

“Daarom is het belangrijk dat er duidelijke signalisatie wordt geplaatst om zowel automobilisten als voetgangers te begeleiden en omleidingen aan te geven. Unizo Moorslede kan fungeren als eerste aanspreekpunt en tussenpersoon voor lokale ondernemers die vragen hebben over de werken of die problemen ondervinden als gevolg van de werken. Vooraleer wegenwerken uitgevoerd worden, betrek ons actief in het proces, vóór aanvang van de werken.”

“Ons betrekken in de planningsfase van wegenwerken biedt tal van voordelen voor zowel de gemeente als de lokale ondernemers. Unizo beschikt over waardevolle expertise en ervaring op het gebied van lokale economie en bedrijfsvoering. Door ons als ondernemersorganisatie vroegtijdig te betrekken, kunnen we samen anticiperen op mogelijke uitdagingen en knelpunten die zich kunnen voordoen tijdens de werken, waardoor we deze proactief kunnen aanpakken en oplossen. Een tweejaarlijkse lokale sessie ‘minder hinder bij wegenwerken’, in samenwerking met Unizo kan handig zijn om alle stakeholders op één lijn te krijgen.”

Levendige kern

De ondernemersorganisatie vraagt het lokaal bestuur om te blijven werken aan een kernversterkend handelsbeleid. “Laat Moorslede als levendige kern nog meer floreren”, zegt de voorzitter. “Het streven naar een levendige en bloeiende kern die het hart vormt van onze gemeente is een gemeenschappelijke doelstelling van zowel Unizo als het gemeentebestuur. We erkennen de inspanningen die reeds zijn geleverd om Moorslede als een aantrekkelijke en bruisende kern te positioneren, maar we geloven ook dat er nog meer kan worden gedaan om deze visie te realiseren. Betrek ook onze vereniging actief in dat proces.”

Kortparkeerplaatsen en grotere blauwe zone

De afgelopen jaren kwamen er in het straatbeeld heel wat parkeerplaatsen voor kortparkeren. Unizo wil er nog meer. “Het is essentieel voor de levensvatbaarheid en het succes van onze lokale economie om voldoende parkeergelegenheid te bieden voor zowel inwoners als bezoekers”, zegt Pieter Vanhoutte. “Daarom doen we een dringende oproep aan het gemeentebestuur om meer kortparkeerplaatsen voor handelszaken te voorzien. We zijn ook voorstander van een grotere blauwe zone in het centrum. Er is al een blauwe zone op de Marktplaats, maar in bepaalde omliggende straten zoals de Stationstraat en de Roeselaarsestraat merken we wel parkeerproblemen in de omgeving van de handelszaken.”

De gemeenteraadsleden kregen de brochure ‘Unizo komt op.’ met daarin de zeven speerpunten.

The post “Meer kortparkeerplaatsen en grotere blauwe zone”: Unizo Moorslede bezorgt gemeenteraad bundel van zeven speerpunten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »