Mandel United gelooft erin: “Twee zeges in vijf matchen volstaan voor het behoud”

Mandel United heeft nog vijf wedstrijden om definitief het behoud af te dwingen. Zaterdagavond trekt de ploeg naar KSV Oudenaarde.

Mandel United speelt geen onaardig seizoen, maar omdat er noch langs boven, noch langs onder uitschieters zijn, is het uitermate spannend. Mandel United neemt het zaterdag op tegen KSV Oudenaarde, dat in de middenmoot staat, maar slechts drie punten meer telt. Bij winst komen ze dus op gelijke hoogte.

“Voor het seizoen was het behoud onze doelstelling, we hadden daarvoor veertig punten in gedachten. Nog vier punten en we hebben dat doel bereikt.” Maar om helemaal zeker te zijn van het behoud rekent men op nog twee overwinningen in de resterende vijf matchen. “We staan nog vijf punten boven de degradatieplaatsen; daar staat RC Harelbeke. Maar het is niet louter een strijd tussen ons en Harelbeke. Zelzate en RC Gent hebben evenveel punten als wij, enkel een iets beter doelsaldo. En twee punten boven ons heb je KM Torhout en Olsa Brakel. Er zijn dus heel wat ploegen die nog iets hebben om voor te spelen, en dat is een goede zaak.”

‘Kleine’ kwaaltjes

De wedstrijd op KSV Oudenaarde kondigt zich niet als makkelijk aan. “Thuis verloren we met 1-2, het is een goede ploeg. Ik apprecieer het werk dat coach Stefan Leleu daar levert. Hij past ook heel wat jonge elementen in, alleen hebben ze nog wat meer ervaring dan wij.”

Feit is dat er wel wat ‘oude bekenden’ rondlopen. Kapitein Niels Mestdagh verdedigde nog de kleuren van Mandel United. Jerome Mezine viel in de vorig match in voor Matt Demets. Mezine is een gewezen spits van Mandel, Matt Demets komt volgend seizoen in Izegem voetballen. En dan is er nog het jonge talent Guillaume Cnudde, zoon van Lieven, ex-speler van KFC Izegem.

Mandel is ook wel wat gehavend. Er is de langdurig geblesseerde Puskas en daar lijkt nu ook Gillian Vervacke bij te komen: die is out met een knieprobleem. Jules De-sot en Jaron Dumortier kregen nog een extra speeldag schorsing na de match tegen VK Ninove en zijn ook onbeschikbaar. “En dan zijn er nog de kleine kwaaltjes. Maar het is wat het is, we blijven strijdvaardig. Dat voel ik ook in de groep, we gaan het doen met de jongens die wel beschikbaar zijn.”

Na KSV Oudenaarde volgen voor Mandel nog wedstrijden tegen Jong Essevee (thuis), KSC Dikkelvenne (uit), RC Gent (thuis) en Sparta Petegem (uit). (WVS)

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: KSV Oudenaarde – Mandel Un.

The post Mandel United gelooft erin: “Twee zeges in vijf matchen volstaan voor het behoud” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »