“Kanker krijgen, is verdomd lastig. Op welke leeftijd dan ook”: Eveline (30) is één van de duizend jonge Vlamingen die strijdt tegen kanker

Terwijl de meesten van ons denken dat kanker vooral ouderen treft, krijgen in Vlaanderen elk jaar zo’n duizend patiënten tussen 16 en 35 jaar de diagnose. Twee jaar geleden was Eveline (30) ineens één van hen. Ze besloot het hele proces te filmen en maakte de docu ‘AYA Eveline’. “Borstkanker krijgen op je 28ste, als je aan kindjes denkt en volop een huis renoveert… Ik dacht: wie haat er mij zo?” 

Meer krantenkoppen in België

Boeing schrapt 17.000 banen en stelt levering straalvliegtuig uit door stakingen 

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing schrapt de komende maanden 17.000 banen, waardoor 10 procent van hun werknemers hun job verliezen. Ook zal de levering van het 777X straalvliegtuig met een jaar worden uitgesteld. Het bedrijf heeft de laatste maanden een verlies van 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) geleden door een staking van ongeveer 30.000 arbeiders aan de Amerikaanse westkust.

Lees meer »

LIVE LIMBURG. Al coalities in Maasmechelen, Riemst en Leopoldsburg – Genkenaren wijzen Zuhal de weg terug naar Brussel met borden en stickers

Verschillende steden en gemeenten in Limburg hebben intussen al een nieuw bestuur. Onder meer in Maasmechelen, Riemst en Leopoldsburg is de zaak al beklonken. Op andere plaatsen zijn de coalitiegesprekken nog volop aan de gang. Wat valt er nog uit de bus? Volg de ontwikkelingen en coalitievormingen na de verkiezingen op de voet in onze provinciale liveblog.

Lees meer »

Lady Chef of the year Lize Willems (30) runt sinds 1,5 jaar in haar eentje restaurant Ma Marraine: “Vind de hectiek en stress in de keuken wel fijn”

Chaos en stress gisteravond in de keuken van het Concertgebouw Brugge. Kersvers Lady Chef of the year 2024 Lize Willems (30) kookte er voor ‘Culinair België’. Alles samen zijn dat 130 chefs, recensenten en eerdere winnaars. Haar eigen restaurant, Ma Marraine in Tongeren, daarentegen telt slechts… vijf tafels. Alles wat daarop verschijnt, kookt en serveert de mama van een babytweeling

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Peer

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Peer gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Protestactie ‘De Woontrechter’ vestigt aandacht op wooncrisis in Kortrijk

Op de Internationale Dag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting kwamen op donderdagmiddag verschillende welzijns- en culturele organisaties samen op de trappen van het Kortrijkse stadhuis om aandacht te vragen voor de toenemende wooncrisis.
The post Protestactie ‘De Woontrechter’ vestigt aandacht op wooncrisis in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

De maan krijgt een eigen telecomnetwerk

Het vizier staat weer volop gericht op de maan: tal van maanmissies staan de komende jaren op de planning. Europa werkt nu alvast aan een telecomnetwerk van satellieten rónd de maan, zodat astronauten er binnenkort vlekkeloos kunnen communiceren en navigeren. “Stel je een nabije toekomst voor waarin diensten als satellietnavigatie, videoconferenties en het delen van bestanden op de maan net

Lees meer »

Wat als twee mensen een kindje maken voor iemand anders?

Ergens in november wordt in Limburg een jongetje geboren. Maar hij zal niet opgroeien bij de mensen die hem gemaakt hebben, wel bij een vriendin van het koppel. Omdat zij geen kinderen kan krijgen, hebben ze met drie deze vorm van draagmoederschap uitgewerkt. Maar ís het draagmoederschap als er geen enkele genetische band is tussen de wensmoeder en het kindje?

Lees meer »

Treinverkeer in Brussel-Centraal nog steeds verstoord na dodelijk ongeval waarbij pendelaar struikelde en op sporen terechtkwam

In het station Brussel-Centraal is vrijdagavond een man overleden. De federale politie heeft bevestigd dat de eerste vaststellingen wijzen op een tragisch ongeval. De man zou ten val gekomen zijn op de sporen, nadat hij zich haastte om zijn trein te halen. In het station heerste grote chaos tijdens de avondspits. Om 20.35 uur werden alle sporen opnieuw vrijgegeven, maar

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Gingelom

Gingelom wordt nog roder. Want Vooruit met goesting haalt maar liefst 67 procent van de stemmen en groeit met 15 procent en twee zetels. Ook al had de oppositie van Leef, N-VA en CD&V zich verzameld in de eenheidslijst Graag, het heeft niet veel uitgehaald. Graag haalt 33 procent en 6 zetels.

Lees meer »

Zo stemde Wevelgem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Wevelgem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wevelgem.
The post Zo stemde Wevelgem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Nieuwpoort: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Nieuwpoort trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Nieuwpoort.
The post Zo stemde Nieuwpoort: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ANTWERPEN. N-VA voorlopig goed op voorsprong in Antwerpen – Geen sjerp voor Tom Van Grieken in Schoten

De stembureaus zijn gesloten, nu is het wachten op de resultaten van deze gemeenteraadsverkiezingen. In Antwerpen staat er heel wat op het spel. In de Kempense centrumstad Turnhout wordt Vlaams Belang alvast niét de grootste, zoals werd gedacht. Integendeel: Vlaams parlementslid Hannes Anaf van Vooruit kan hier een fenomenale score neerzetten. Volg de aanloop naar de verkiezingen op de voet

Lees meer »

Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren”

Franky Pattyn (52), inwoner van het Alveringemse dorp Beveren-aan-de-IJzer, wou gaan stemmen in het Alveringemse dorp Stavele. Daar waren echter problemen met de stemcomputers.
The post Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »