Jean-Marie Le Pen (95) onder gerechtelijke bescherming geplaatst

De voormalige Franse politicus Jean-Marie Le Pen is onder gerechtelijke bescherming geplaatst. Dat heeft zijn advocaat François Wagner bekendgemaakt. Na een medische test werd de vader van Marine Le Pen op zijn 95e onbekwaam bevonden om zijn eigen beslissingen te maken.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOUR OF BRITAIN. Loodst Evenepoel ploegmaat Magnier naar derde etappezege?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin”

FC Gullegem opende het nieuwe seizoen met een 0-0-gelijkspel op Dikkelvenne. Zondag aan huis tegen het Oost-Vlaamse Voorde-Appelterre hopen de rood-witten hun trouwe supporters op een eerste overwinning te vergasten. “Dat moet kunnen”, kruist doelman Juliaan Laverge de vingers.
The post Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boldervereniging De Ware Vrienden op stadhuis voor prijsuitreiking Stadsschaal

De boldervereniging De Ware Vrienden, die haar bolderspel elke zaterdag om 14 uur organiseert in café De Wijngaard in de Casselstraat in Poperinge, werd uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de Stadsschaal in de gotische zaal van het stadhuis. Momenteel telt de groep vijftien leden, maar nieuwe leden zijn nog steeds welkom. De eerste plaats was
The post Boldervereniging De

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Mertens op US Open onderuit tegen voormalige dubbelpartner

Elise Mertens (WTA-35) heeft zich zondag in New York niet voor de kwartfinales van het US Open kunnen plaatsen. De 28-jarige Limburgse slaagde er niet in te stunten tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-2), tweede reekshoofd en vorig jaar runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows. In 1 uur en 37 minuten werd het 2-6 en 4-6.

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »