Is 100 miljard euro voor Oekraïne wel haalbaar? “Gevaarlijk om beloftes te doen die we niet kunnen naleven”

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib vindt het “gevaarlijk” om aan Kiev beloftes te doen die mogelijk niet nageleefd worden. Dat heeft ze verklaard in een reactie op het voorstel om binnen de NAVO een fonds van 100 miljard euro voor militaire steun aan Oekraïne te creëren. 

Meer krantenkoppen in België

Tiffany (36), mama van 5 zonen, overleden na val van trap: “We hebben nog uren haar hand vastgehouden en haar lievelingsliedjes afgespeeld, maar niets hielp”

Tiffany Tant uit Menen is afgelopen zondag op amper 36-jarige leeftijd overleden na een val van de trap. Ze laat vijf kinderen na. Na haar fatale val lag Tiffany nog tien dagen in coma maar de dokters konden haar niet redden. “Ik heb uren haar hand vastgehouden, liedjes en spraakboodschappen laten horen, maar niets hielp”, zegt haar moeder Sabina (55).

Lees meer »

Nieuwe kerncentrales of buitenlandse windmolenparken? Dit zijn de scenario’s om tegen 2050 voldoende stroom naar België te halen

Ons land heeft tegen 2050 dubbel zoveel elektriciteit nodig als vandaag. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van hoogspanningsnetbeheerder Elia. Het roept de nieuwe regering op snel duidelijke keuzes te maken. Anders dreigt onze afhankelijkheid van het buitenland te verdubbelen. Met alle gevolgen van dien. Want niets doen kost véél geld, waarschuwt het. En om dat te vermijden, komen deze

Lees meer »

Wereldkampioen met dank aan Kopecky’s veerkracht en de bevreemdende tactiek van Nederland: “Ik krijg er in elk geval veel vragen over”

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?” Reken maar.

Lees meer »

Zware luchtaanvallen op Beiroet, onduidelijkheid over toestand Hezbollah-leider: “Het blijft er erg stil over”

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd en veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Bisan uit Gaza leeft nog en wint een Emmy

Ondanks de tegenstand van een pro-Israëlische ngo heeft de jonge Palestijnse videojournaliste Bisan Owda een Emmy Award gewonnen voor haar verslaggeving vanuit Gaza. Ze raakte bekend met haar openingszin: “Dit is Bisan uit Gaza en ik leef nog.”

Lees meer »

Delfine Persoon voor haar laatste grote match: “Ik moet eerlijk zeggen: ik verlang wel naar wat meer rust, ja”

Als alles goed gaat, bokst Delfine Persoon vrijdag in Atlanta nog maar eens voor een wereldtitel, misschien wel de allerlaatste in haar indrukwekkende carrière. Al wacht haar een loodzware taak tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner, die er een thuismatch bokst. Een gesprek over de moeilijke voorbereiding, de waarde van relativeren en 40 worden. “Tegenslag? Hoe vaker je op je tanden

Lees meer »

Volg hier de eedaflegging van de Vlaamse regering – Homans blijft tot eind dit jaar voorzitter Vlaams Parlement

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. De eedaflegging en die toespraak kan je hier live volgen vanaf 14 uur. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

“Het zal niet gemakkelijk zijn voor hen, maar…”: burgemeester ondergedoken na interview over beruchte Franse verkrachtingszaak

Het verkrachtingsproces rond slachtoffer Gisèle Pelicot (72) in het Franse Mazan gaat de vijfde week in. Niet alleen de gruwelijke feiten gaan de wereld rond, ook de opmerkelijke uitspraken van de burgemeester van het dorp, Louis Bonnet (74), veroorzaken ophef. Hij heeft in een interview gezegd dat het “allemaal nog veel erger had kunnen zijn”. De man moet nu voor

Lees meer »

Minivoetbaltornooi voor goede doel ‘Shotten For Life’ van CAW Zuid-West-Vlaanderen viert feesteditie

Op donderdag 26 september van 13 tot 18 uur organiseert CAW Zuid-West-Vlaanderen voor de vijfde keer het evenement ‘Shotten For Life’ in sportcampus Lange Munte in Kortrijk. Tijdens dit minivoetbaltornooi zullen verschillende sociale organisaties het tegen elkaar opnemen, met als doel geld in te zamelen voor het project ‘Younited Belgium’.
The post Minivoetbaltornooi voor goede doel ‘Shotten For Life’

Lees meer »

Oplopende spanningen tussen VS en Georgië: premier niet langer welkom bij Biden

De Georgische premier is niet langer uitgenodigd voor een receptie van de Amerikaanse president Joe Biden, zegt de Georgische parlementsvoorzitter Shalva Papuashivli. Premier Irakli Kobakhidze leidt de Georgische delegatie op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, en zou woensdagavond deelnemen aan het jaarlijkse evenement voor wereldleiders. De parlementsvoorzitter heeft het over bemoeienissen in de interne zaken van zijn land.

Lees meer »

Voormalige Philips-site in Brugge is nu Portis: “KMO-terrein met 49 units geschikt voor zowel startende als groeiende bedrijven”

Op de voormalige Philips-site in de Pathoekeweg, waar jarenlang een grote televisiefabriek gehuisvest was, realiseert de Brugse bouwgroep Van Hamme een bedrijventerreinen voor KMO’s met 49 units. De oppervlaktes variëren tussen 164 m² en 1.183 m², waardoor het project zowel voor startende als groeiende bedrijven geschikt is.
The post Voormalige Philips-site in Brugge is nu Portis: “KMO-terrein met 49

Lees meer »