Grote wolk Saharastof verwacht door Spaanse pluim: “Was dit weekend je auto beter niet”

Eind deze week voorspellen de Europese weerkaarten een krachtige luchtstroming uit het zuiden die onze richting uitkomt. Deze stroming brengt niet alleen uitzonderlijk milde temperaturen, met verwachtingen van (ruim) boven de 20°C op zaterdag, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid Saharastof met zich mee. Wanneer zal dit Saharastof precies aankomen? Om welke hoeveelheid gaat? Wat zal de impact hiervan zijn? En hoe lang zullen we er last van hebben? 

Meer krantenkoppen in België

Architect, kunstenaar en wetenschapper Frans De Medts overleden in Oostduinkerke

Op 4 oktober overleed in Oostduinkerke op 70-jarige leeftijd de veelzijdige kunstenaar en architect Frans De Medts, beter bekend onder zijn kunstenaarsnaam Francesco Fransera. Hij werd geboren in Ronse en ontwikkelde in de loop van zijn leven een artistieke en intellectuele erfenis die diepe indrukken achterliet, zowel in de kunst- als in de architecturale wereld.
The post Architect, kunstenaar

Lees meer »

Vogelasiel Oostende: “Jager schoot onze bruike kiekendief dood”

Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren is er het hart van in. Na maanden intensief werk om bruine kiekendieven op te kweken en voor te bereiden op hun taak in de natuur, is de eerste die aan de migratie begint al afgeknald door een jager in Frankrijk. Dat blijkt uit de gegevens van de zender die de vogel droeg.

Lees meer »

Kreeg ook Vlaamse bloemiste Catherine (58) kanker van pesticiden op haar bloemen? “Wie weet waarmee ze allemaal bespoten zijn”

“Eigenlijk zou ik per direct moeten stoppen met mijn werk”, zegt Catherine (58) terwijl ze de blaadjes van een ruiker bloemen ritst. Haar arm draagt de sporen van 33 bestralingssessies. Na het verhaal van de Franse Emily (11), van wie de dood direct gelinkt werd aan bestrijdingsmiddelen op bloemen, wil ook deze Vlaamse bloemiste voor het eerst haar verhaal doen.

Lees meer »

Rusland maakt “promoten van kinderloos leven” strafbaar

Het Russische parlement heeft in eerste lezing een ban op het promoten van een kinderloos leven goedgekeurd. De ban gaat gepaard met geldboetes van 400.000 roebel (3.789 euro) voor burgers tot 5 miljoen roebel (47.367 euro) voor organisaties. Een grote meerderheid stemde in met de maatregel.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Wellen

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Wellen gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Poetin noemt goede relatie met Iran een “prioriteit”

Voor de Russische president Vladimir Poetin (72) is de relatie met Iran een “prioriteit”. Dat heeft hij gezegd tijdens een ontmoeting met zijn Iraanse ambtgenoot Masoud Pezeshkian (70). Volgens Poetin werken de twee landen “al actief samen op het internationale toneel en komt hun kijk op wereldgebeurtenissen vaak overeen”.

Lees meer »