Elise (11) heeft nu al hoofdrol beet in musical ‘Magdalena’: “Mijn leukste schooljaar ooit”

Ze is amper 11 jaar, maar nam al deel aan de musicals Daens, Wiet Waterlanders en Home for Christmas, was een opvallende verschijning in de VTM-talentenjacht The Voice Kids. Ze is vanaf 19 april als Alice te zien in de musical-remake ‘Magdalena’. We hebben het over Elise Lagrou, een vrolijk zang- en acteertalent. “Het is een beetje druk, maar ik vind het super leuk.”

Voor Elise lijkt het leven één lange musical, want ze dartelt vrolijk van de ene productie naar de andere. Telkens moet ze audities doen en telkens wordt ze gekozen. Wat vindt ze tot dusver haar leukste ervaring? “Dat is een beetje moeilijk te zeggen, want ik vind het allemaal even leuk. Uiteindelijk combineer je dansen, acteren en zingen in telkens een ander verhaal.”

Druk, maar leuk

School en hobby combineren is niet altijd evident. Elise zit in het 6de leerjaar van de Emmaüs basisschool in Aalter. Elke woensdag volgt ze musical-les en elke zaterdag repetities voor de volgende productie van The Singing Factory. Dat vraagt telkens verplaatsingen van en naar Antwerpen, een taak die haar ouders Chani Taillaert en Raf Lagrou graag ter harte nemen. Bovendien oefent ze elke dag, om haar teksten te kennen. “Het is een beetje druk, maar ik vind het super leuk”, lacht Elise. “Dit is zonder meer mijn leukste schooljaar ooit.”

Plankenkoorts

Hoe reageren de klasgenoten? “Mijn vriendinnen reageren altijd heel enthousiast”, ervaart Elise. “Anderen tonen zich minder geïnteresseerd in musicals. Maar dat is okee, ieder zijn smaak.” Ondanks al haar jeugdige ervaring, kampt ze voor een optreden nog steeds met plankenkoorts. “Ik probeer rustig te ademen en mijn vriendinnen zorgen er altijd voor dat de meeste druk weg is”, weet Elise. “Uiteindelijk oefen ik een heel jaar op zo’n productie, dan weet je wel wat je mag verwachten. Dan zit je in de flow.”

Lieve cast

Vanaf 19 april speelt Elise als Alice een belangrijke rol in de Antwerpse musical ‘Magdalena’. Het verhaal neemt je mee naar het Ierland van de 20ste eeuw, waar zogenaamde ‘gevallen’ meisjes en vrouwen in kloosters werden gedumpt, waar ze hard moesten werken in erbarmelijke omstandigheden. Een vreselijke praktijk die niet zo lang geleden werd gestopt, want het laatste klooster sloot pas de deuren in 1996.

Ondanks het dramatische verhaal is Elise in de wolken over deze productie. “Iedereen is erg lief en de hele cast zijn mijn vriendinnen”, lacht ze. Elises droomjob later is nog altijd leraar worden in de basisschool, of kleuterjuf. “In ieder geval iets met kinderen”, bevestigt ze. “Maar musicals zal ik altijd blijven doen als hobby.”

The post Elise (11) heeft nu al hoofdrol beet in musical ‘Magdalena’: “Mijn leukste schooljaar ooit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een komen en gaan in de raad in Bredene

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 25 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Bredene, zetelen er vandaag nog 14 in de gemeenteraad.
The post Een komen en gaan in

Lees meer »

Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!”

Suzy Marrel pakt uit met een nieuw nummer. In haar nieuwste release weet Suzy Marrel opnieuw te verrassen met een zeer herkenbare en tijdloze melodie, die in een fris en opwindend discojasje werd gegoten door LDG Produkties.
The post Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!” appeared first on

Lees meer »

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren, minstens 6 doden bij nieuwe aanval

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Dertig jaar na de officiële opening heeft sportcentrum De Pionier nu ook tien indoor petanquepleinen

Op 30 september 1994 vond de officiële opening van sportcentrum De Pionier in de Gosserieslaan in Wervik plaats. Uitgerekend dertig jaar later werden de nieuwe indoor petanquevelden officieel ingespeeld. “Zoveel jaren later blijft De Pionier, ook dankzij verschillende renovaties en goed onderhoud, nog altijd een prachtige sportaccommodatie”, benadrukt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit).
The post Dertig jaar na

Lees meer »

Zo maakt Metejoor zijn debuut in ‘Milo’ (als zichzelf)

De cast van ‘Milo’ krijgt binnenkort versterking met een nieuw gezicht. Metejoor – ofwel Joris Van Rossem, zoals hij echt heet – maakt zijn debuut in de populaire soap, waar hij zichzelf speelt. VTM gaf alvast een voorproefje op Instagram en deelde enkele seconden van zijn eerste scène.

Lees meer »

EXCLUSIEF. VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers doet verslag vanop de plek waar Nasrallah gedood werd: “In mijn carrière nooit zoiets gezien”

Robin Ramaekers, onze man in Beiroet, was lang voordat CNN of BBC er waren als eerste oorlogsjournalist op de plaats waar vrijdag Hezbollah-kopstuk Hassan Nasrallah bij ongeziene Israëlische bombardementen werd gedood. Als eerste en tot dusver enigen waren hij en cameraman Stijn De Smet getuige van de ravage en de emoties ter plaatse. Zijn relaas: “Plots stonden we op de

Lees meer »