Eerste hyacinten staan al in bloei in Hallerbos: “Op het paarse bloementapijt is het nog een weekje wachten”

Het Hyacintenfestival in Halle begint pas op 13 april, maar de eerste boshyacinten staan nu al in bloei in het Hallerbos. Op het betoverende paarse bloementapijt is het volgens boswachter Thomas Boonen nog ruim een week wachten. 

Meer krantenkoppen in België

Belgische vorstenpaar aan Arc de Triomphe ontvangen door Franse president Macron

Koning Filip en koningin Mathilde zijn maandag begonnen aan een driedaags staatsbezoek aan Frankrijk. Het vorstenpaar kreeg een officiële ontvangst aan de Arc de Triomphe, in het centrum van Parijs. Na een autorit over de Champs Élysées, die voor de gelegenheid werd afgesloten voor het verkeer, werden ze aan het bekende monument begroet door president Emmanuel Macron en zijn vrouw

Lees meer »

Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht

In Diksmuide vond op zondag 29 september op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell Diksmuide de keizerschieting plaats van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse Buitenlandminister voor het eerst in twee jaar naar EU-overleg

Voor het eerst in twee jaar woont de Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Lammy, maandag de Europese Raad Buitenlandse Zaken bij. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen zullen daar vergaderen over onder meer de situatie in het Midden-Oosten en de oorlog in Oekraïne, meldt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Lees meer »

Grasvlakte wordt biodiverse plek achter campus Annuntiata in Veurne

Er was heel wat bedrijvigheid in de weide achter de campus Annuntiata in Veurne. Vijf jaar geleden werd deze kale grasvlakte van meer dan 5.000 vierkante meter aangeplant. Ondertussen is er een ware metamorfose zichtbaar.
The post Grasvlakte wordt biodiverse plek achter campus Annuntiata in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieve en Gabriël zijn fietskampioen bij OKRA

De Zuienkerkse OKRA-fietsers hielden recent hun jaarlijkse kampioenenviering met ribbetjesfestijn in De Notelaar. De huldiging is inmiddels een vaste traditie geworden na het laatste fietstochtje van het seizoen. Bij de dames werd Lieve Willem gehuldigd met 1.205 km op de teller, Gabriël Dejonckheere had 1.205 km in de kuiten en werd daarmee kampioen bij de
The post Lieve en

Lees meer »

“Jonge gasten verder laten ontwikkelen blijft onze grootste prioriteit”: SKT Ieper B gaat in Bornem op zoek naar derde zege

SKT Ieper Two kende een wisselvallig seizoensbegin met twee zeges uit vier wedstrijden. De twee uitmatchen wonnen ze en zaterdag gaan ze op zoek naar een derde zege op verplaatsing. Dit keer kijkt het Geranimo Bornem Basket A in de ogen.
The post “Jonge gasten verder laten ontwikkelen blijft onze grootste prioriteit”: SKT Ieper B gaat in Bornem op

Lees meer »

Spaanse politie rolt sterk bewapende sekte op

De Spaanse politie heeft een sterk bewapende sekte opgerold. Drie mensen werden opgepakt. Naar acht anderen werd een onderzoek geopend wegens georganiseerde misdaad, bedrog, bedreiging met geweld en slagen en verwondingen. Dat heeft de Guardia Civil meegedeeld.

Lees meer »

Zo stemde Anzegem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Anzegem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Anzegem.
The post Zo stemde Anzegem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toerisme Oostende beëindigt samenwerking met curator The Crystal Ship na signalen van intimiderend gedrag: “Niet ingaan op avances? Dan kreeg je bedreigingen”

Toerisme Oostende heeft de samenwerking met Bjorn Van Poucke, curator van het streetart-festival The Crystal Ship, beëindigd. De beslissing komt er na verschillende signalen van artiesten en medewerkers over intimidatie. “Hij is een manipulatief persoon die perfect weet waar de grijze zone ligt”, zo omschrijft een van de artiesten van The Crystal Ship hem.

Lees meer »

“Het is 5 over 12”: 30-tal Antwerpse organisaties roept beleidsmakers op om dak- en thuisloosheid bij kinderen en jongvolwassenen aan te pakken

Meer dan 30 Antwerpse organisaties roepen beleidsmakers op om samen dak- en thuisloosheid bij kinderen en jongvolwassenen aan te pakken. Na de allereerste dak- en thuislozentelling in de stad vorig jaar, bleken meer dan 1.000 kinderen en jongvolwassen dak- of thuisloos te zijn. Net voor de verkiezingen vragen de organisaties aan het volgende stadsbestuur om meer in te zetten op

Lees meer »