Eén zege kan SK Snaaskerke (2A) redden

Dat VV Tielt en Eendracht De Haan het niet redden in tweede provinciale A, staat vast. De veertiende plaats vermijden is in de laatste maand van het seizoen de inzet bij Daring Brugge, SK Snaaskerke, FC Lissewege, Dosko Sint-Kruis en Diksmuide B. Vijf clubs, met nog vier speeldagen te gaan, binnen vijf punten.

De kalender wil dat Snaaskerke de volgende drie speeldagen rechtstreekse concurrenten voor dat weinig benijdenswaardige eindrondeticket bekampt. Zaterdagavond naar Diksmuide B, een week later thuis tegen Daring Brugge (nu veertiende) en op 21 april naar Dosko Sint-Kruis. Op de slotdag staat nog een thuiswedstrijd tegen Veurne op de kalender. Het team van trainer Wesley Deschacht rekent onder meer op Nighel Heye, een aanvaller van zeventien die enkele weken terug in het eerste elftal debuteerde.

“Ik heb vier matchen in de eerste ploeg op mijn teller”, vertelt de laatstejaars houtbewerking aan KTA Gistel. “In die vier wedstrijden scoorde ik driemaal: twee tegen Lichtervelde, ééntje tegen Lissewege. Bij de jeugd werd ik als een ‘nummer tien’ opgeleid. Nu krijg ik een rol als afvallende spits. Wat ik ook graag doe. Het seizoen begon ik bij de U21 van Snaaskerke, maar op een bepaald moment ben ik opgeroepen om met de A-kern te trainen. Om het eens te proberen, kreeg ik toen te horen.”

Met gunstig gevolg, want Snaaskerke pakte tien op twaalf en heeft een verlengd verblijf in tweede provinciale weer helemaal in eigen handen. “Het zou kunnen dat één zege volstaat om de barrageplaats definitief te ontlopen”, blikt Heye vooruit. “Diksmuide B is de volgende tegenstander. Ook een ploeg die de voorbije weken veel punten pakte, maar we zien het zitten. Lukt het niet, dan krijgen we thuis tegen Daring Brugge een herkansing.”

Eerste contract

Intussen heeft de jonge aanvaller voor volgend seizoen een contract bij de A-kern van SK Snaaskerke. “Absoluut geen moeilijke beslissing”, zegt Heye, die eind vorig seizoen Gistel ruilde voor Snaaskerke en voordien vier jaar bij KV Oostende voetbalde.

(HF)

Zaterdag 6 april om 19 uur: KSV Diksmuide B – SK Snaaskerke.

The post Eén zege kan SK Snaaskerke (2A) redden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Kansen op arbeidsmarkt dalen al na zes maanden werkloosheid, zegt onderzoek UGent. Arbeidseconoom Stijn Baert: “Uitkering al na drie maanden doen krimpen”

Vier van de vijf partijen waarmee Bart De Wever (N-VA) een federale regering probeert te vormen, willen de werkloosheidsuitkering na twee tot drie jaar stoppen. Recent onderzoek van UGent naar de kansen van langdurig werklozen op de arbeidsmarkt doet professor Stijn Baert concluderen dat die maatregel niet de efficiëntste is. “Na zes maanden werkloosheid dalen de kansen op een job

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy

Langemarkenaar Jeroen Caron won zaterdag in Breda de eerste editie van de ADC (Amateur Darts Circuit) Benelux Trophy. In de finale versloeg hij de Nederlander Nick Crouwel met 5-2.
The post Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Afrika tot in Amerika: Zand-sculpturenfestival op wereldreis

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontpopt zich tot het centrum van de wereld. Het festival ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. De bezoekers worden van 28 juni tot 8 september meegenomen op een imaginaire wereldreis: van de sfinxen in Egypte tot de wilde dieren in Afrika en de
The post Van Afrika

Lees meer »