Dader van schietpartij in Finse school is amper 12: “Op die leeftijd begrijpen ze niet dat hun daden permanente gevolgen hebben”

Schokkende feiten in Finland: bij een schietpartij in een basisschool nabij hoofdstad Helsinki is gisterochtend een 12-jarig kind overleden. Nog twee klasgenoten zijn in kritieke toestand. De dader? Eveneens een 12-jarige.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria en Dirk varen in een gouden huwelijksbootje

Op zondag 6 oktober vierden Maria Vancoillie (72) en Dirk Balloey (73) hun gouden bruiloft. Het paar huwde op 4 oktober 1974 en kreeg samen vier zonen.
The post Maria en Dirk varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Deze manier van winnen, kan alleen als het tegen België is”: Franse media zien Duivels “tien jaar lang aan zelfsabotage doen”

Alweer een nederlaag voor de Rode Duivels tegen ‘Les Bleus’ en dus kropen de Franse media maar wat graag in hun pen. “Je moet haast België zijn om met zoveel kansen niets te doen”, is één van de vele steekjes richting onze nationale ploeg. “Want zelfs als Frankrijk niet goed is, wint het van de Duivels.” In L’Équipe denken ze

Lees meer »

“Geslagen en geschopt, ook toen hij op grond lag”: duo veroordeeld voor zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke

Een 32-jarige man uit Alveringem en een 20-jarige man uit Koksijde zijn veroordeeld voor een zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Een man, die zich naar verluidt gedroeg als een echte ‘ambetanterik’, kreeg er kopstoten en schoppen op het hoofd. De Alveringemnaar moet in een tweede zaak wegens weerspannigheid tegen zes politiemensen, hen elk 400 euro betalen.

Lees meer »

Zus van Kim Jong-Un waarschuwt Zuid-Korea voor “verschrikkelijke ramp” nadat drones met pamfletten boven Noord-Korea zijn gespot 

Kim Yo-jong, de zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, waarschuwt buurland Zuid-Korea voor een "verschrikkelijke ramp" als het land nog eens drones naar Noord-Korea zou sturen. De voorbije weken vlogen er volgens Noord-Korea 3 keer drones boven de hoofdstad Pyongyang, om er pamfletten tegen het regime te verspreiden. De Zuid-Koreaanse minister van Defensie bevestigde noch ontkende de beschuldigingen.

Lees meer »

Start@K, voor ondernemende studenten, start academiejaar met KICK-OFF-evenement

Op dinsdag 15 oktober organiseert Start@K de vijfde editie van KICK-OFF. Op het programma van het netwerkevent staan panelgesprekken met student-ondernemers en een keynote van Lukas Van Quickelberghe van Grounds Up, die koffiegruis upcyclet tot herbruikbare grondstoffen.
The post Start@K, voor ondernemende studenten, start academiejaar met KICK-OFF-evenement appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Gino Devogelaere geeft sjerp met plezier door

In september 2017 overleed toenmalige burgemeester Claude Van Marcke plots na een routineoperatie. Eind januari 2018 werd Gino Devogelaere (Samenéén) voorgedragen als de nieuwe burgemeester. “Intern binnen onze partij werd beslist dat ik -als boezemvriend van Claude- hem mocht opvolgen”, vertelt huidig burgemeester Gino Devogelaere (69).
The post Burgemeester Gino Devogelaere geeft sjerp met plezier door appeared first on

Lees meer »

Meerderheid van Amerikanen voorstander van deportatie migranten zonder papieren

Een meerderheid van de Amerikanen (56 procent) is voorstander van de deportatie van alle migranten zonder papieren in het land. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van nieuwszender ABC News en onderzoeksbureau Ipsos. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil hard ingrijpen in het migratiesysteem en beloofde de Amerikaanse kiezers eerder “de grootste binnenlandse deportatie in de Amerikaanse geschiedenis”.

Lees meer »

Aurélie Boffé wordt nieuwsanker bij VRT NWS Laat

VRT NWS voegt een nieuw nieuwsanker toe aan haar ploeg voor het late nieuws. Vanaf begin december zal de 26-jarige Aurélie Boffé het team versterken. Boffé werkt momenteel bij de socialemediaredactie van de VRT en zal die job blijven combineren met haar werk als anker.

Lees meer »

Onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove: 100 volmachten in beslag genomen 

Bij het onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove heeft het parket gisteren 100 volmachtformulieren in beslag genomen, om na te gaan of er een probleem is met de gebruikte volmachten. Forza Ninove, de partij van toekomstig burgemeester Guy D’haeseleer, zou de voorbije weken volmachten hebben geronseld. Dat is sinds deze verkiezingen strafbaar. D’haeseleer ontkent. Ook in andere provincies waren er incidenten

Lees meer »

Spookrijdster Jana D. (25) sprak wartaal na fataal ongeval: “De letters en cijfers hebben me opgedragen om op dat voertuig te rijden”

“Hoelang dit allemaal ging duren”, vroeg Jana D. (25) aan de agenten die haar bloedend en blootsvoets vonden naast de autowrakken. Dat was enkele uren nadat ze spookrijdend een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A19 in Ieper. De twintiger verscheen vrijdag voor de raadkamer, maar de zitting werd uitgesteld vanwege een cruciale vraag: was haar dodelijke rit het gevolg van

Lees meer »