“Bij gebrek aan overwinning in Gaza, zoekt Israël de confrontatie met Iran”

Als de oorlog in Gaza vroeg of laat ontspoort tot een regionaal conflict, dan is dat omdat Israël zelf de escalatie opzoekt. Maandag voerden Israëlische F-35-gevechtsvliegtuigen een verwoestende aanval uit op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus. Elf mensen kwamen daarbij om. Onder de doden: zeven leden van de Iraanse Revolutionaire Garde, met brigadegeneraal Mohammad Reza Zahedi, de leider van de Al Quds-brigades in Syrië en Libanon, als belangrijkste naam.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse vrouw die ouders vermoordde en 4 jaar lang samenwoonde met de lijken veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf

Een 36-jarige Britse vrouw die haar ouders vermoordde en hun lichamen daarna opbaarde in geïmproviseerde graven in het ouderlijk huis, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De moorden vonden plaats in 2019 en kwamen pas vorig jaar aan het licht. In die periode woonde de vrouw samen met de lijken van haar ouders terwijl ze hun bankrekeningen leegroofde.

Lees meer »

Charlotte Verkeyn (N-VA Oostende): “We hadden op iets meer gehoopt”

N-VA boekt in Oostende een bescheiden winst van 2,7 procent en één extra zetel. De partij haalt – stemmen bijna allemaal geteld – 19,2 procent van de stemmen en acht zetels. “We hadden op iets meer gehoopt”, bekent kopvrouw Charlotte Verkeyn.
The post Charlotte Verkeyn (N-VA Oostende): “We hadden op iets meer gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd

Politiezone Westkust hield zowel vrijdag als zondag een verkeersactie waarbij gecontroleerd werd op alcohol. Vrijdag namen ook de RVA en de Arbeidsinspectie deel aan de actie. 621 bestuurders werden gecontroleerd, twee van hen hadden te veel gedronken. Een bestuurder verloor het rijbewijs wegens drugs in het verkeer.
The post Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd appeared

Lees meer »

Volgende fase van herinrichting kruispunt Belgiek en Vichtesteenweg in Deerlijk

De herinrichting van het kruispunt Belgiek en de Vichtesteenweg (N36) gaat op donderdag 17 oktober een volgende fase in. Deze werken zullen een nieuwe impact hebben op het verkeer. De belangrijkste wijziging is het open gaan van de pas aangelegde bypass.
The post Volgende fase van herinrichting kruispunt Belgiek en Vichtesteenweg in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Litouwers kiezen zondag nieuw parlement

In Litouwen vinden zondag parlementsverkiezingen plaats. Uit de jongste opiniepeilingen blijkt dat de regerende conservatieven (TS-LKD) waarschijnlijk kleiner zullen worden dan de sociaaldemocraten (LSDP) en mogelijk zelfs kleiner dan de populistische Dageraad-partij (Nemuno Ausra). Veel kiezers zouden echter nog onbeslist zijn.

Lees meer »

West-Vlaams marketingbureau gaat viraal met filmpje waarin de baas jongerentaal spreekt: “Cringe”

Marketingbureau GBL Studio scoort online met een hilarisch filmpje waarin oprichter Geert Lefevre de hoofdrol speelt. Het West-Vlaamse bedrijf springt daarmee op de trein van een TikToktrend waarin oudere mensen jongerentaal spreken die ze zelf niet begrijpen. “Cringe”, klinkt het. Geert doet dit alles op zijn “nice pattas”: “In de zomer zou hij zo wel eens durven passeren op het

Lees meer »

Winterpret in Brussel dit jaar deels in een zuiders sfeertje

Binnenkort keren de glühwein en de kerstbrioche terug naar het centrum van Brussel voor de 24ste editie van Winterpret. De jaarlijkse kerstmarkt vindt plaats van 29 november tot 5 januari. Het evenement krijgt dit jaar ook een zuiders tintje, want het Franse departement Var is dit jaar eregast.

Lees meer »

Rik Buyse wil een burgervader zijn voor alle inwoners van Wielsbeke: “Ik wil verbinden in plaats van te verdelen”

Enkele legislaturen geleden werd Rik Buyse (65) prompt vanuit het niets schepen en nu herhaalt de geschiedenis zich. Buyse won met Samen+ de verkiezingen met een absolute meerderheid. “Het was een stille droom ooit burgemeester te worden. Nu het zover is, wil ik mijn slogan trouw blijven: verbinden in plaats van te verdelen.”
The post Rik Buyse wil een

Lees meer »

“Kevin en ik zeggen waar het op staat. Kun je daar niet tegen, hoor je er niet bij”: Lukaku over de generatiewissel bij de Duivels

“Op het moment dat Tedesco bondscoach werd en me opzocht in Milaan, wilde ik echt zeggen dat ik zou stoppen.” Romelu Lukaku (31) heeft voor het eerst in een jaar nog eens uitgebreid gesproken. In een podcast met Friends of Sports en Koolcast had de topschutter van de Rode Duivels het onder meer over de huidige situatie bij de nationale

Lees meer »

20-jarige showman onder invloed van drugs speelt auto kwijt na verkeersgedrag aan einde schooltijd

De politie en het parket grepen woensdagmiddag kordaat in nadat een 20-jarige wegpiraat zich misdroeg in het centrum van Torhout. De jongeman haalde nogal ‘sportieve’ toeren uit aan het einde van de schooltijd,waarna de politie hem een tijd volgde. Hij bleek onder invloed van drugs en had geen geldig rijbewijs. Zijn wagen werd in beslag genomen
The post 20-jarige

Lees meer »