Asfalt Events organiseert eerste editie van ‘Grooves Against’: “Alle opbrengsten gaan integraal naar Kom Op Tegen Kanker”

Asfalt organiseert al jaren evenementen in Kortrijk voor de lokale hiphopcommunity, waaronder het gekende festival ‘Justice Served’ op autoloze zondag. De eerste editie van ‘Asfalt Grooves Against Cancer’ staat in teken van de strijd tegen borstkanker. “Ook in onze organisatie zagen we hoe verwoestend de impact van de ziekte kan zijn op een gezin. Daarom gaan de opbrengsten van ons eerste evenement naar Kom Op Tegen Kanker.”

Vzw Asfalt Events biedt al zeven jaar lang een platform voor opkomend talent én daar hebben ze oog voor. Zo was Zwangere Guy zijn eerste optreden in West-Vlaanderen in onze stad dankzij het team van Asfalt. “Hiphop vindt zijn oorsprong in straatmuziek en -cultuur, vandaar de naam”, duidt Ben Holvoet (32). “Onze originele slogan was serving beats to the streets. Justice Served vond bijvoorbeeld plaats in de straten aan het oud gerechtsgebouw, daar had nog nooit iemand gefeest”, vult Mats Callens (34) aan.

“Hiphop vindt zijn oorsprong in straatmuziek en -cultuur, vandaar de naam” – Ben Holvoet

Asfalt bestaat uit een vijftal organiserende leden die zich voor elk evenement inzetten zonder er iets aan te verdienen. “Onze doelstelling is al van bij het begin om een podium aan te bieden aan lokaal opkomend talent met een aansluitende afterparty met bekende dj’s. Voorlopig waren al onze edities succesvol en kunnen we al wat rekenen op onze naambekendheid in Kortrijk. We rekenen ook telkens op de steun van talloze vrijwilligers die onze evenementen ondersteunen”, vertelt Ben.

“Onze doelstelling is al van bij het begin om een podium aan te bieden aan lokaal opkomend talent met een aansluitende afterparty met bekende dj’s” – Ben Holvoet

Maar na hun derde editie van Justice Served in 2021 kwam Tom Vanheuverbeke (34), één van de teamleden, met verschrikkelijk nieuws. Zijn vrouw Charlotte Velghe (35) werd gediagnosticeerd met borstkanker. Net tijdens die week werd ook hun horecazaak slachtoffer van de coronacrisis en bijhorende beperkingen. “Tom en zijn vriendin zijn in veel kringen gekend als harde werkers en trouwe vrienden. Het feit dat net zij dit moeten tegenkomen voelde extra wrang aan”, vertelt Mats.

Charlotte ging moedig de strijd met de ziekte aan en is intussen stabiel. Ze werkt als vrijwilliger bij A-team van Kom op tegen Kanker als aanspreekpunt en klankbord voor jongeren die ook met kanker worden geconfronteerd. “Als partner weet je niet wat je kan doen om te helpen in die moeilijke periode, maar je wil toch iets doen. Zo besloten we als team met Asfalt ons steentje bij te dragen. We hebben een platform en intussen een groot bereik. Laat ons dat gebruiken en inzetten. We willen niet zomaar langs de zijlijn staan kijken. We organiseren graag evenementen en we willen ergens voor staan, dus laat ons ons engageren voor een goed doel. Charlotte was de aanleiding, maar dit is niet ons persoonlijk verhaal. Iedereen kent wel iemand die geconfronteerd werd met kanker. Het initiatief ‘Asfalt Grooves Against Cancer’ is een verhaal van iedereen”, vertelt Tom.

“Charlotte was de aanleiding, maar dit is niet ons persoonlijk verhaal. Iedereen kent wel iemand die geconfronteerd werd met kanker” – Tom Vanheuverbeke

Het nieuwe concept ‘Grooves Against’ is de eerste editie met als goed doel dit jaar Kom Op Tegen Kanker, voor het eerst ook weg van het openbaar domein in een feestzaal: JC Tranzit. “Alle opbrengsten gaan integraal naar Kom Op Tegen Kanker. We kunnen tot 300 bezoekers ontvangen en schakelen top dj’s in vanuit heel Vlaanderen zoals dj Dysfunkshunal. Hij draait internationaal al meer dan 20 jaar. Ook headliner dj NC heeft een groot netwerk. Zij is net terug van Dubai”, licht Ben toe.

De line-up wordt aangevuld met de gekende Kortrijkse dj’s Uncle Ben (Ben Holvoet) en White Chocolate (Mats Callens). In combinatie met ervaren dj’s geeft Asfalt ook steeds een podium aan opkomend talent. “Verschillende hiphopartiesten komen een live performance geven waaronder openingsact Nobre met een zowel Portugese als Engelse muziek, West-Vlaamse rapper Low G en Grisha uit Ieper”, aldus Mats.

De eventlocatie JC Tranzit wordt ingekleed zoals Boiler Room. “De bezoekers kunnen dicht bij de artiesten en dj’s staan, op de grond in plaats van op een platform. De inkleding gebeurt door Java Productions – zij geven een mooie korting – en we plaatsen ook een foodtruck”, vertelt Gilles Debacker (22).

De ticketverkoop loopt vlot, de eerste wave is al uitverkocht. “We geven eveneens de optie om een vrije bijdrage te doen voor KOTK. Daarnaast zijn er veel Kortrijkse bedrijven – vaak oude vrienden van ons – die sponsoren en er zelfs niets voor terug willen. We voorzien ook merchandise zoals T-shirts en kunnen rekenen op de hulp van 35 vrijwilligers”, aldus Ben.

Het evenement gaat door op zaterdag 20 april in JC Tranzit. Tickets zijn beschikbaar via de link op hun Facebookpagina en via Instagram.

The post Asfalt Events organiseert eerste editie van ‘Grooves Against’: “Alle opbrengsten gaan integraal naar Kom Op Tegen Kanker” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk gaat kiesstrijd aan met volledige lijst en programma: “Handleiding tot beter stadsbestuur”

Vlaams Belang Kortrijk trekt ten strijde met een volledige lijst van 41 kandidaten. “Onze partij kiest daarbij resoluut voor vernieuwing, verjonging en vervrouwelijking”, zegt kopman en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch. “Ik ben bijzonder fier op al onze kandidaten en dankbaar dat zij stuk voor stuk hun nek uitsteken opdat ‘Kortrijk weer van óns’ wordt.”
The post Vlaams Belang Kortrijk gaat

Lees meer »

Vrolijke kotstudente met één slecht kantje: na feestzomer begint nu het serieuze studiewerk voor prinses Louise

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »