André Messelier viert 100ste verjaardag in wzc Sint-Anna: “Genieten van familiefeestjes”

André Messelier vierde zijn 100ste verjaardag in woonzorgcentrum Sint-Anna in Eernegem. Hiervoor werd hij in de bloemetjes gezet door het Ichtegemse gemeentebestuur.

André werd op 30 maart 1924 geboren in Zerkegem en woonde daarna vele jaren in Gistel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leerde hij Anna Lingier kennen en het koppel trouwde in 1946. Anna, die in 1995 overleed op 73-jarige leeftijd, schonk André twee dochters, die op hun beurt voor twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen zorgden.

André was beroepshalve laborant bij UCB in Zandvoorde en in zijn vrije tijd heel actief in het verenigingsleven. Anna zorgde voor de opvoeding van de meisjes.

Koersliefhebber

André was en is nog steeds een koersliefhebber. Zelf heeft hij nooit wedstrijden gereden, maar als er ergens in de regio een wielerwedstrijd werd georganiseerd, kon je er op rekenen dat André daar – met de fiets – naartoe trok. Ook nu geniet hij, zij het vanuit zijn zetel op de kamer en op televisie, volop van de koers.

André is iemand die van gezelligheid en mensen om zich heen houdt. Zijn dochters en kleindochter komen dan ook regelmatig op bezoek (zijn kleinzoon is vorig jaar jammer genoeg overleden), of er wordt voor vervoer gezorgd als er in de familie gefeest wordt. “Daar geniet hij écht van”, vertelt een personeelslid. “Hij vindt het fijn dat hij niet vergeten wordt alleen omdat hij oud en slecht te been is.”

We komen ook te weten dat hij een zoete zonde heeft.

Latte macchiato

“Hij komt regelmatig naar de cafetaria om een kaartje te leggen met enkele andere bewoners, en dan vraagt hij steevast om een latte macchiato”, krijgen we te horen.

André woont pas sinds april 2021 in het woonzorgcentrum. Hij is nog steeds rad van tong en de grappen en opmerkingen vliegen dan ook vlot over en weer aan de feestdis. Daar tekende de hele familie present: dochters Mia en Arlette, kleindochter Muriel en achterkleinkinderen Brecht, Ine, Yentl en Rens.

The post André Messelier viert 100ste verjaardag in wzc Sint-Anna: “Genieten van familiefeestjes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

“Eén doel: Trump verslaan. Eén realistisch pad: Kamala.” Rijke donoren dreigen steun aan Biden stop te zetten

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »