30-tal bewoners geëvacueerd bij brand in Europacentrum in Oostende

In Oostende is dinsdagavond laat brand uitgebroken in een appartement op de 18de verdieping van het Europacentrum. Een 30-tal mensen werd daardoor preventief geëvacueerd. Zij konden na de bluswerken terug huiswaarts keren. De bewoners van de getroffen flat moeten voorlopig elders onderdak zoeken.

De brand ontstond even na 23 uur op de 18de verdieping van het appartementsgebouw. Wellicht stond een verwarmingselement te dicht bij de gordijnen, waardoor die laatste vuur vatten. De toegesnelde brandweer had de situatie relatief snel onder controle, maar door de rookontwikkeling werd toch meteen beslist om tot evacuaties over te gaan. Een 30-tal mensen moest daardoor het gebouw verlaten in afwachting van een verdere controle van de brandweer. Na een uurtje konden ze terug huiswaarts keren.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) was ondertussen ter plaatse gekomen om poolshoogte te nemen, maar door het snelle ingrijpen van de hulpdiensten was het gevaar snel geweken. De twee bewoners van het getroffen appartement kregen in de ambulance de nodige verzorging omdat ze rook hadden ingeademd. Zij moesten de nacht elders doorbrengen. Er moet nog bekeken worden hoe groot de schade in hun flat precies is en wanneer ze terug kunnen keren. (MM)

The post 30-tal bewoners geëvacueerd bij brand in Europacentrum in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »