Zussen Patricia en Heidi baten vanaf nu brasserie De Lisdodde uit in Pollinkhove: “Typische Vlaamse keuken zonder chichi”

Patricia en Heidi Dutry zijn de nieuwe uitbaters van brasserie De Lisdodde op de wijk Fintele in Pollinkhove. Patricia staat in de keuken, Heidi neemt de zaal voor haar rekening. De zaak en omgeving kregen een grondige facelift. “De horecasector heeft nog weinig geheimen voor ons.”

Mieke Verkarre en Dirk Dauwens, de vorige uitbaters van brasserie De Lisdodde, gingen eind vorig jaar na 38 jaar met pensioen. Stefaan Soenen en Dorine Dequae, die ook eigenaar zijn van Het Witte Paard in Vleteren en Perron 51 in Lissewege, kochten het pand. De zussen Patricia en Heidi Dutry baten nu De Lisdodde uit.

Race tegen de klok

“Het gebouw werd zowat volledig gestript. Er is een nieuw sanitair blok, een nieuwe keuken en het interieur kreeg een grondige facelift door de Brugse decorateur Marco Verschaeve. Ook het terras en de vijver werden heraangelegd. Voorlopig staat er nog weinig groen, maar de typische lisdodde waaraan de zaak zijn naam dankt, zal binnenkort opnieuw te zien zijn rond de vijver. De werken startten op 8 januari. De voorbije maanden werd er enorm veel werk verzet. Het was een race tegen de klok om alles tijdig klaar te krijgen, maar het is gelukt.”

Geen stress

Patricia is afkomstig uit Vleteren, Heidi uit het Roeselaarse. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de horeca. “Zowel onze grootmoeder als moeder hadden een café”, zeggen de zussen. “We hebben nooit anders gezien. Zelf werken we ook al jarenlang in de horeca. Toen we de kans kregen om De Lisdodde uit te baten, hebben we die met beide handen gegrepen. Stress voor dit nieuwe avontuur hebben we niet.”

“Wie een feestje wil organiseren, is ook welkom. Er is plaats voor 45 personen”

Patricia, die haar opleiding genoot aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde, staat in de keuken terwijl Heidi de taak van zaalverantwoordelijke op zich neemt. “De klanten mogen zich verwachten aan de typische Vlaamse keuken”, zegt Patricia. “Niet te veel chichi. Rundsribbetjes en palinggerechten zijn alvast enkele specialiteiten. We hebben een restaurantkaart, maar serveren ook snacks en er is ook een tearoom. We bieden dagelijks een lunch aan en de mensen zullen ook gerechten kunnen afhalen. Wie een feestje wil organiseren, is ook welkom. Er is plaats voor 45 personen. Op het vernieuwde terras kunnen honderd mensen zitten.”

55-plussers

De naam Patricia Dutry zal bij veel inwoners van Vleteren en omstreken ongetwijfeld wel een belletje doen rinkelen. Ze werd begin 2023 uitgeroepen tot de Krak van Vleteren, omdat ze tot voor kort maandelijks in de potten roerde van het Dorpsrestaurant in zaal De Sceure. Ze schotelde senioren, mensen met een beperking en langdurig zieken telkens een lekkere maaltijd voor en bezorgde hen een aangename dag.

“Daarom zou ik vanaf september in De Lisdodde ook graag maandelijks een namiddag organiseren voor 55-plussers, eventueel met animatie”, doet Patricia de toekomstplannen uit de doeken. “Ik wil op die manier de traditie van het Dorpsrestaurant hier verderzetten.”

De Lisdodde is open van woensdag tot zondag van 11 tot 22 uur en gesloten op maandag en dinsdag. In juli en augustus is de zaak alleen op maandag gesloten. Reserveren kan alleen telefonisch op 058 28 85 78, online reserveren is niet mogelijk.

The post Zussen Patricia en Heidi baten vanaf nu brasserie De Lisdodde uit in Pollinkhove: “Typische Vlaamse keuken zonder chichi” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »