“Veel Vlaamse acteurs zijn lid van de loge”: Christophe Stienlet is al meer dan 25 jaar vrijmetselaar

Vrijmetselaars zijn niet te vergelijken met een sekte, en neen, de leden houden geen orgieën. Wat de geheimzinnige genootschap dan wel inhoudt? ‘Durf te vragen’ duikt dinsdagavond achter de schermen, samen met onder meer Christophe Stienlet (52), acteur en al 25 jaar vrijmetselaar. In dit interview vertelt hij alles wat u wil weten over de groepering. Of toch bijna alles, want sommige dingen moeten nu eenmaal geheim blijven. “Niet iedereen zal me dit in dank afnemen.” 

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK. 37.500 toeschouwers, 15 misdienaars en 380 paraplu’s om de hosties droog te houden: alles wat je moet weten over het pausbezoek

Het hing aan een zijden draadje, maar hij komt dan toch: donderdagavond landt de paus op Melsbroek voor een drie dagen durend bezoek aan ons land. Met een bomvolle agenda, en een bomvol Koning Boudewijnstadion. Een gigantische logistieke operatie. Om iedereen een plaats te geven, om z’n veiligheid te garanderen én om de hosties droog te houden.

Lees meer »

Oostende vervangt Vorst in 2025 als locatie voor bekerfinale basket

De bekerfinale in het basket zal in 2025 in de Coretec Dome in Oostende plaatsvinden. Na negen edities in Vorst Nationaal besliste de Pro Basketball League (PBL) de locatie te wijzigen tijdens een plenaire vergadering met alle PBL-clubs.
The post Oostende vervangt Vorst in 2025 als locatie voor bekerfinale basket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel neerslag verwacht: KMI kondigt code geel af, nummer 1722 geactiveerd voor risico op wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege de weersvoorspellingen en om overlast van de hulpdiensten te vermijden. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.

Lees meer »

DJ Jeepee uit Ingelmunster speelt voor goed doel in de Mooie Molen in Roeselare: “Opbrengst integraal naar fonds voor leukemiepatiënten”

Op zaterdagavond 28 september speelt Jean-Pierre Deven alias DJ Jeepee een afterparty voor een goed doel in de Mooie Molen, Meenseheirweg 39 in Roeselare.
The post DJ Jeepee uit Ingelmunster speelt voor goed doel in de Mooie Molen in Roeselare: “Opbrengst integraal naar fonds voor leukemiepatiënten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Brussels politicus dient klacht in tegen MR-voorzitter Bouchez vanwege terroristische verheerlijking: “Onaanvaardbaar”

Gemeenteraadslid en lijsttrekker van Team Fouad Ahidar in Brussel, Mourad Maimouni, heeft woensdag klacht ingediend tegen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vanwege terroristische verheerlijking. Maimouni reageert zo op de uitspraken van Bouchez op Radio Judaïca, waar hij de Israëlische aanval op Libanon omschreef als een “geniale zet”.

Lees meer »