Tiende editie Parsidance duurt voor het eerst twee dagen: “Al lang geen scoutsfuif meer”

Nog een week en dan barst het feestgewoel opnieuw los op de terreinen van Scouts Parsifal voor de tiende editie van Parsidance. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste betalende evenement in de Rodenbachstad en wordt nog steeds gedragen voor vrijwilligers. Bezieler Tim De Bree neemt ons mee voor een blik achter de organisatie en legt uit hoe het komt dat Parsidance uitgegroeid is tot een absolute blijver.

Parsidance wordt georganiseerd door Scouts Parsifal Rumbeke op de eigen terreinen in de Koestraat. Initiatiefnemer en nog steeds bezieler is Tim De Bree. In de loop der jaren liet hij zich omringen door gemotiveerde vrijwilligers, zowel uit de huidige leiding als oud-leiders. De eerste editie in 2012 was uitgeregend, maar de toon was gezet. Sindsdien gaat het alleen maar harder voor het festival en de jeugdbeweging. “We zijn ondertussen veel meer dan een scoutsfuif”, begint Tim De Bree te vertellen. “We bekijken het als een volwaardig festival en willen de organisatie ook zo professioneel mogelijk aanpakken. Zelf ben ik actief in de evenementensector, daarnaast zijn er verschillende mensen die een onderdeel voor hun rekening nemen. Van de catering tot aankleding of animatie. Alles willen we tot in de puntjes afgewerkt hebben, wat niet wegneemt dat er hier en daar een typische scoutstoets aanwezig is.”

Onszelf bewezen

Een festival organiseren is niet vanzelfsprekend, zeker met de stijgende prijzen. “We kunnen schrappen in onze line-up of omkadering, maar dat strookt niet met de visie die we hebben over het festival. Met onder meer Amber Broos en Joyhauser hebben we topnamen kunnen strikken. Het zijn artiesten die niet zomaar ergens optreden. Ze komen naar Parsidance omdat we in het verleden bewezen hebben dat we een toporganisatie zijn met vooral een leuke vibe. Daarom dat de prijs in de loop der jaren gestegen is, maar we waken erover dat het betaalbaar blijft”, stelt Tim. “Ook in de toekomst willen we blijven investeren in een sterke line-up waar we trots op kunnen zijn. Iedere dj, hoe groot of klein, die op de affiche staat, wordt ook betaald. Daar houden we ons aan. Ons geluk is dat we quasi het eerste festival van het seizoen zijn, niet alleen in Roeselare. Daardoor is er minder concurrentie, al blijven er nog genoeg evenementen in grootsteden zoals Gent, Antwerpen en Brussel die het moeilijk maken om iemand te boeken. Zo hebben we dit jaar eindelijk Jeroen Delodder op de affiche staan. Hij is enthousiast over het festival, maar het wou maar niet lukken om te komen. Nu is hij dus eindelijk van de partij.”

Dat het festival het laatste weekend van de paasvakantie wordt georganiseerd is eerder toeval. “De grote vakantie was met de verschillende kampen geen optie. De eerste editie vond half mei plaats, tijdens het Hemelvaartweekend. Maar omdat die feestdag soms vroeg, soms laat valt, en dus soms erg dicht tegen de blok, hebben we voor een vaste afspraak in de paasvakantie gekozen.”

De tickets voor volgende week zaterdag gingen op 16 uur de deur uit. Voor vrijdag zijn er nog een handvol te koop. “We mogen op zaterdag zo’n 4.500 man ontvangen. Op zich kan het meer, maar ook hier hebben we de keuze gemaakt voor comfort en een optimale festivalervaring. De vrijdag hebben we in het leven geroepen zodat iedereen de kans krijgt om te komen dansen op Parsidance. Er is dan plaats voor 2.500 bezoekers, enkel de mainstage is nog niet open. Die avond tonen verschillende Roeselaarse dj’s hun kunnen.”

Band met buurt

Ook de buurt heeft zich verzoend met het festival. “Een klacht is altijd mogelijk, maar we staan erop om de contacten zo goed als mogelijk te houden. Op zaterdagvoormiddag houden we opnieuw een aperitief voor de buurt. We houden ook een bewonersvergadering. Het is het enige grote evenement dat we organiseren en dat dus voor overlast zorgt. We merken ook bij de stad een groot draagvlak. Het idee om voor twee dagen festival te gaan, steunen ze volop.”

Tim hoopt dat Parsidance nog vele jaren meegaat. “Intern is er soms wel eens twijfel, want het vraagt uiteraard veel werk, maar de return is op alle vlakken enorm voor de jeugdbeweging. Bovendien vullen we een leemte in Roeselare. De stad is te lang in slaap gewiegd, op vlak van nachtleven en evenementen is het aanbod te laag. Met Parsidance willen we daar verandering in brengen. In de hoop dat onze kinderen later van een bruisend uitgaansleven in de Rodenbachstad kunnen profiteren.”

Tijdens het festival is de Koestraat (deels) en de Pastoor Slossestraat verkeersvrij. Er is een fietsenparking aan Den Hazelt.

De laatste tickets voor Parsidance op vrijdag 12 april zijn te koop via www.parsidance.be. Zaterdag 13 april is hopeloos uitverkocht.

The post Tiende editie Parsidance duurt voor het eerst twee dagen: “Al lang geen scoutsfuif meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »