Ook T-shirt, schoenen en onderbroek van Émile (2) gevonden, schedel brengt geen duidelijkheid over doodsoorzaak

Op basis van de schedel van de 2-jarige Émile in het Franse Haut-Vernet kan nog niet uitgemaakt worden waaraan de Franse peuter overleden is. Dat is dinsdagavond gezegd op een persconferentie van de procureur. Hij gaf wel mee dat er ook kledingstukken van de peuter gevonden zijn. “Maar de doodsoorzaak? Alles blijft mogelijk.”

 

Meer krantenkoppen in België

Hasselts Jessa Ziekenhuis transformeert tot Muziekkliniek op Dag tegen kanker: “Enorm fijn dat dit op de afdeling gebeurt”

Op de Dag tegen kanker zetten de medewerkers van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis een extra beentje bij om getroffen patiënten extra in de watten te leggen. De ziekenhuisgangen ruiken naar vers gebakken wafels en patiënten kunnen meedoen aan yoga, gespreksgroepen of zich laten opmaken en stylen door Hanne Troonbeeckx en Cent pur Cent. Comedian Koen Dewulf bekijkt of lachen nog

Lees meer »

De vrouw die zieke kinderen nog één keer gelukkig maakte. “Naar de maan vliegen of omhoog vallen, krijgen we niet voor elkaar. Al de rest wel”

In een rusthuis in Mortsel is vanochtend Marie-Christiane de Corswarem overleden. Eind jaren tachtig richtte ze samen met haar zoon de Belgische tak van Make-A-Wish op, de organisatie die de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte probeert in te willigen — en dat ondertussen voor meer dan 5.000 Vlaamse jongeren van 3 tot 18 jaar ook dééd. “Een grote

Lees meer »

Deze politici pleiten al opnieuw voor stemplicht na lage opkomst: “We hebben ooit moeten vechten om te mogen gaan stemmen”

Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Je hoefde dus helemaal niet naar het stemhokje vandaag. Een enorme dienst voor de democratie of eerder een historische vergissing? In elk geval is de opkomst bij de kiezers vandaag veel lager dan bij voorbije verkiezingen. “We hebben

Lees meer »

China heeft militaire oefening rond Taiwan afgerond: “We zullen nooit ruimte geven aan degenen die strijden voor de onafhankelijkheid van Taiwan”

China heeft maandag laten weten dat de militaire oefeningen rond Taiwan, die eerder op de dag werden opgestart, “met succes zijn afgerond”. Een woordvoerder van het Chinese leger voegde daaraan toe dat de troepen in staat van paraatheid blijven. China beschouwt het democratisch bestuurde Taiwan als een deel van zijn grondgebied dat, als het moet, met geweld kan worden heroverd.

Lees meer »

Limburgse regisseur Mona Thijs (25) landt in Menen voor project ‘De Wakkeren’: “Wat is het hier gezellig! Ik ben fan”

De Wieltjesstad heeft een lange traditie om elk jaar wel iets te organiseren op Werelddag van Verzet tegen Armoede, 17 oktober. Dit jaar konden de vele welzijnsorganisaties die Menen rijk is daarvoor aankloppen bij de sociaal bewogen schrijver en theatermaker Mona Thijs die haar schouders stak onder het project ‘De Wakkeren’. Mona mag dan wel van de andere kant van

Lees meer »

LIVE VLAAMS-BRABANT. Jonathan Holslag: “Blij dat Tienenaar ons zoveel vertrouwen geeft” – Ridouani: “Dit overtreft onze stoutste dromen”

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Vlaams-Brabant. Wat doet Vlaams minister Ben Weyts als hij in Beersel de verkiezingen wint? Welke coalitie komt er uit de bus in Leuven? En behoudt de Aarschottenaar het vertrouwen in Gwendolyn Rutten? Volg de aanloop naar de verkiezingen

Lees meer »

Zo stemde Diksmuide: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Diksmuide trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Diksmuide.
The post Zo stemde Diksmuide: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »