Nieuwe Congolese premier heeft in België gestudeerd

De nieuwe Congolese premier Judith Suminwa Tuluka, de eerste vrouw op die post, heeft in België gestudeerd. Dat meldt het officiële Congolese persagentschap (ACP) dinsdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuweling Melvin Maddelein rijgt de ereplaatsen aaneen

Melvin Maddelein mag terugblikken op een succesvol seizoen als tweedejaarsnieuweling. Met vijf podiumplaatsen en een hele resem toptienplaatsen is dat meer dan terecht. Hij popelt alvast om zich volgend jaar, als eerstejaarsjunior, te meten met de tweedejaars.
The post Nieuweling Melvin Maddelein rijgt de ereplaatsen aaneen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maar liefst 1.618 volmachten uitgebracht in Ninove op verkiezingsdag

Wat gebeurde er precies in de stembureaus in Ninove op verkiezingsdag? Werd er gefraudeerd met volmachten of niet? En door welke partij(en) dan? Onze onderzoekscel kon de verzegelde PV’s inkijken die werden opgemaakt na de sluiting van de stembureaus. Hoeveel volmachten werden er écht gebruikt? En waar ging het fout?

Lees meer »

LIVE ANTWERPEN. Coalitiegesprekken volop aan de gang – Patrick Janssens (Vooruit) stapt mee in onderhandelingen voor nieuw stadsbestuur in Antwerpen

De coalitievorming voor een nieuw bestuur in Antwerpen is gestart door burgemeester Bart De Wever (N-VA), met voorsprong winnaar van de verkiezingen. Ook in Mechelen heeft Bart Somers intussen zijn mogelijke coalitiepartners gesproken. Wat valt er nog uit de bus? Volg de ontwikkelingen en coalitievormingen na de verkiezingen op de voet in onze provinciale liveblog.

Lees meer »

Zerkenzoeker bevat nu alle 54.000 graven en rustplaatsen in Kortrijk

De Zerkenzoeker is vanaf nu beschikbaar voor alle elf begraafplaatsen in Kortrijk en deelgemeenten. Met dit digitale zoekloket kan je snel en gemakkelijk de rustplaats van een overledene vinden, goed voor ongeveer 54.000 locaties van graven, urnenkelders, urnenbos, strooiweides en columbaria. De Zerkenzoeker is raadpleegbaar via de website https://begraafplaatsen.kortrijk.be.
The post Zerkenzoeker bevat nu alle 54.000 graven en rustplaatsen

Lees meer »

“We gaan naar een onbestuurbare stad”: Groen verliest zetel in Ieper en vreest voor gevolgen van verkiezingsuitslag

“Team Ieper heeft slechts een halve zetel op overschot. Onze stad wordt onbestuurbaar.” Sam Vancayseele spaart de harde woorden niet na de gemeenteraadsverkiezingen in Ieper. Zelf zag Vancayseele het aantal zetels van zijn partij Groen gehalveerd, van twee naar één.
The post “We gaan naar een onbestuurbare stad”: Groen verliest zetel in Ieper en vreest voor gevolgen van verkiezingsuitslag

Lees meer »

750 euro voor Kinderkankerfonds

De Tempeliers Gerard de Villers werden onlangs ontvangen op het Brugse stadhuis. Het was schepen voor Cultuur Nico Blontrock die hen mocht verwelkomen.
The post 750 euro voor Kinderkankerfonds appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingsfraude in Ninove: mogelijk geknoeid met volmachten en doktersattesten

Na de verpletterende overwinning van Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) bij de gemeenteraadsverkiezingen is het parket een onderzoek gestart naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. Het onderzoek wordt door de federale politie gevoerd om de onafhankelijkheid te waarborgen en het snel te laten verlopen, zodat er duidelijkheid komt voor de eedaflegging van de nieuwe burgemeester. Maar wat is er precies gebeurd?

Lees meer »