Laatste overlevende van schip dat zonk na bombardement op Pearl Harbor overleden

De laatste overlevende van de USS Arizona, het oorlogsschip dat zonk bij het Japanse bombardement op Pearl Harbor, is overleden op 102-jarige leeftijd. Dat meldt een vereniging ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanval. Slechts 335 van de 1.500 bemanningsleden overleefden destijds de aanval. 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen beginnen met een proefles en gaan naar buiten met een wurgcontract”: zo gaat het eraan toe in fitnessketen van Nicholas De Bruyn uit ‘The Sky is the Limit’

Ziek worden en toch je abonnement niet kunnen opzeggen. Een maand sporten en alsnog voor bijna twee jaar moeten betalen. Het zijn maar enkele zaken die klanten overkwamen bij On Line Fitness, een keten die eigendom is van Nicolas De Bruyn uit het programma ‘The Sky is the Limit’. Dat blijkt uit onderzoek van HLN-consumentenexperte Safia Yachou. “Mensen beginnen met

Lees meer »

Senne Decloedt start tweede seizoen bij Sporting Club

KSC Blankenberge (3de afdeling VV A) is de derde vereniging waar Senne Decloedt toegevoegde waarde biedt. Nadat hij zijn hele voetballeven bij VV Westkapelle had doorgebracht en schitterde in eerste provinciale, trok hij naar KSV Oostkamp. Vier kampioenschappen bleef hij er onbetwistbare titularis en vicekapitein. Het vijfde seizoen kwam hij er nauwelijks aan te pas, keuze van de trainer zeg

Lees meer »

Frans spoornet zal in toekomst beter beschermd worden

De veiligheidsmaatregelen op het Franse spoornet worden versterkt na een sabotageactie waardoor vorige week het treinverkeer op verschillende TGV-lijnen werd onderbroken. Dat hebben de ontslagnemende ministers van Binnenlandse Zaken en Transport Gérald Darmanin en Patrick Vergriete beslist, in samenspraak met spoorwegmaatschappij SNCF.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er wordt gezegd dat het olympisch zwembad in Parijs een ’traag’ bad is, maar de meningen zijn verdeeld.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer Aniston tot Trumps naakte cowboy”

Naakte betogers voor Palestina, opnames met Jennifer Aniston, de zingende cowboy van Trump, het huis van Madonna… Christophe Gantois kijkt zijn ogen uit in New York waar hij sinds kort ‘onze’ wafels bakt. “Aan een minimumloon, maar ik doe het niet voor het geld.”
The post Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, er is zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven ervan afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen 30 en trakteerde Tomorrowland alvast op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. Onze festivalreporter week niet van zijn zijde en volgde hem de

Lees meer »

Wie was Hamasleider Ismail Haniyeh?

De politiek leider van Hamas, Ismail Haniyeh (61), werd woensdag in Iran gedood. Haniyeh is een oudgediende binnen de extremistische beweging. Hij is opgeklommen vanuit het Moslimbroederschap tot de absolute top van Hamas. Toch was Haniyeh ooit het uithangbord van de gematigde factie van de radicale Palestijnse organisatie.

Lees meer »

IJverige stadsdichter van Torhout Marc Coulier (68) schrijft het ene gedicht na het andere: “Spelen met woorden is heerlijk”

Hij is zó graag stadsdichter, dat hij het tot in lengte van dagen zou willen blijven. Maar helaas voor Marc Coulier: begin januari eindigt zijn mandaat van twee jaar en wordt er een opvolger verkozen. “Ik heb me het voorbije anderhalf jaar enorm geamuseerd”, zegt hij. “Spelen met woorden is gewoonweg heerlijk.”
The post IJverige stadsdichter van Torhout Marc

Lees meer »