Laatste overlevende van schip dat zonk na bombardement op Pearl Harbor overleden

De laatste overlevende van de USS Arizona, het oorlogsschip dat zonk tijdens het Japanse bombardement op Pearl Harbor, is overleden op 102-jarige leeftijd. Dat meldt een vereniging ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanval.

 

Meer krantenkoppen in België

Boeing krijgt nieuwe CEO

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft Kelly Ortberg benoemd als nieuwe CEO. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend, in de marge van de publicatie van zijn kwartaalresultaten.

Lees meer »

Zeldzaam: kalfje met twee hoofden geboren in India

De 60-jarige boer Rajadurai maakte dinsdag iets bijzonders mee. Op zijn boerderij in de Indische staat Tamil Nadu beviel een koe van een vrouwelijk kalfje met twee hoofden. “Heel het dorp is komen kijken. We waren allemaal verbaasd”, vertelt de boer. “Het is een wonder.”

Lees meer »

Kampkok Geertje ontvangt Gouden Pollepel voor 45 jaar inzet KSA Ter Vichten

Geert Demeulemeester (64) werd welverdiend in de bloemetjes gezet tijdens zijn laatste kamp als kok in Westouter in het Eksternest. Omringd door ruim veertig oud-koks en oud-bondsleiders werd het een ontroerende en warme bedankingsreceptie vol herinneringen tot aan zijn eerste kamp in Velzeke in 1976. “Geertje ontving de Gouden Pollepel voor zijn schitterende staat van
The post Kampkok Geertje

Lees meer »

“Scouts zijn veel meer dan club, ze zijn een familie”: Sea Scouts & Guides Nieuwpoort vieren 60-jarig bestaan

Nieuwpoort viert een bijzonder jubileum: 60 jaar Sea Scouts & Guides. Het is een viering van een rijke geschiedenis, van vriendschappen die een leven lang meegaan en van een onmiskenbare passie voor de zee en scouting. “De 8ste FOS/SSB Nieuwpoort, ook wel bekend als ’t Vloedgat, is de trotse bezitter van een rijke erfenis die we uitgebreid in de schijnwerpers

Lees meer »

Zeker twee doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat

Bij manifestaties tegen de uitslag van de omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker twee doden gevallen. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder

Lees meer »

Definitief doek over racismezaak Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap door Vooruit-voorzitter Conner Rouseau is geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank. Die had de rechtstreekse dagvaarding van Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft nageleefd.

Lees meer »

“Ik rook en zag dingen waar je niet te veel over mag nadenken”: triatlete Vermeylen over veelbesproken waterkwaliteit Seine

Ze doken dan toch de Seine in. Vanochtend gingen de triatlons bij de mannen, één dag later dan gepland, en de vrouwen van start met het zwemmen in de voldoende proper bevonden rivier. Triatlete Jolien Vermeylen ondervond aan den lijve dat de waterkwaliteit toch bedenkelijk was. “Dat de veiligheid van de atleten zou primeren, is ‘bullshit’.”

Lees meer »

KIJK – Brugge overspoeld met zingende Schotse fans

Donderdagnamiddag werd de Brugse binnenstad overspoeld met 3.000 Schotse fans van Kilmarnock FC. Dat ging gepaard zonder incidenten. Wel met veel bier en luid gezang. De lokale politie beschouwt de Europese match tegen Cercle Brugge niet eens als een risicowedstrijd.
The post KIJK – Brugge overspoeld met zingende Schotse fans appeared first on KW.be.

Lees meer »