Biden en Xi Jinping telefoneren te midden van wereldwijde spanningen: “Openhartige en diepgaande gedachtewisseling”

De Amerikaanse president Joe Biden en de Chinese president Xi Jinping hebben dinsdag getelefoneerd met als doel de spanningen tussen de twee grootmachten onder controle te houden.

 

Meer krantenkoppen in België

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »