Bert viert vijftigste verjaardag door op atletiekpiste van Izegem vijftig kilometer voor goede doel te lopen

Bert Seynaeve raapte zondag geen paaseieren met zijn kroost, noch was hij aan de feesttafel te vinden. In vier uur tijd maalde hij maar liefst 125 rondjes op de atletiekpiste van Izegem. Goed voor vijftig kilometer, net op zijn vijftigste verjaardag en dat allemaal ten voordele van het goede doel. En daar kwamen heel wat enthousiastelingen op af, waaronder een familie die samen 100 kilometer liep.

De voorbereiding voor Berts ‘Run Your Age’-project begon reeds enkele maanden geleden. “ Het is een idee dat ik geleend heb van een goede vriend, die dertien jaar geleden iets gelijkaardigs voor het goede doel deed. Nu ik vijftig jaar werd vond ik het een fijne gedachte om hetzelfde te kunnen doen.”

“Ik besloot dat ten voordele van Kom op tegen Kanker te doen. Mijn vader Freddy stierf twee jaar geleden aan de ziekte en er zijn heel wat mensen die er tegen strijden. Voor mij was het dus een evidentie om voor dit goede doel iets te kunnen betekenen.”

Tempo

“De laatste weken heb ik het tempo nog wat hoger gelegd”, zegt Bert. “Zo heb ik enkele dagen ingelast waarop ik zowel ’s morgens als ’s avonds ben gaan lopen en zo aan 47 kilometer raakte. Dat verliep vlot en ik voelde me dus wel klaar voor de grote dag. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Het lentezonnetje was van de partij en ik kon gelukkig op heel wat supporters rekenen.”

“Bovendien zijn er in totaal 195 mensen geweest die een stukje kwamen mee lopen. Ik ben echt onder de indruk van dat aantal, want het is per slot van rekening een feestdag, met de Ronde van Vlaanderen op tv en net dit weekend schakelden we over op zomertijd. Dat er toch nog zoveel sportievelingen naar hier afzakten doet me echt deugd.”

Volk van aan de grens

De oudste deelnemer bleek 76 jaar te zijn, de jongste amper vijf jaar. “De verste deelnemer kwam van aan de Nederlandse grens en is een koersvriend van mij”, zegt Bert. “Er is ook een man uit sympathie van Ninove naar hier afgezakt om vijf kilometer te lopen.”

Ook Staf (10) en Nora (8) Carton gaven het beste van zichzelf op de atletiekpiste van Izegem. “Bert is kookouder op kamp met de chiro”, zeggen broer en zus. “Daarom wilden we hem vandaag zeker steunen. Ik heb zelfs iets meer kilometers dan mijn leeftijd gelopen, terwijl mijn mama en papa vooral gewandeld hebben”, glundert Staf. “Het was wel lastig, maar we hadden het er graag voor over.

Uitdagingen

Een andere straffe prestatie viel te noteren bij de familie Horré uit de Lijnwaadstraat. “Elk jaar met Pasen doen we een gezamenlijke familie-activiteit in één-tegen-één-uitdagingen”, zegt vader Wouter (48). “Vandaag kregen mijn zonen Joppe (25) en Rune (18), dochter Femke en schoonzoon Jonas zeven uitdagingen voorgeschoteld, waarvan de eerste dus deze Run Your Age was. In totaal liepen we zo samen honderd kilometer. We zijn sowieso een sportieve familie, maar voor de laatste kilometers was het toch even doorbijten. Het was sowieso een mooie uitdaging en we zijn blij dat we daarmee het goede doel konden steunen.”

Bert begon rond 8 uur ’s morgens aan zijn straffe prestatie. Precies vier uur en één minuut later vijftig kilometer liep hij over de finish. Samen met zijn partner Christel en kinderen Henri (15), Arnaud (11) en Nona.

“Ze liepen de laatst drie rondjes met me mee en dat heeft me nog wat extra kracht gegeven om dit tot een goed eind te brengen”, aldus Bert. “Met het inschrijvingsgeld, giften en sponsors hebben we ruim tweeduizend euro verzameld, maar daar komt zeker nog een bedrag bij, nadat we de opbrengst van het eten en drinken er bij optellen.”

(vadu)

The post Bert viert vijftigste verjaardag door op atletiekpiste van Izegem vijftig kilometer voor goede doel te lopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »